Roland Huys: "Meer jeugd en dames aan de start van de Molendorploop in Ruiselede"

24/05/18 om 20:00 - Bijgewerkt om 13:31

De eerste zondag na Pinksteren viert Ruiselede zijn kleine kermis, een driedaagse, waarvoor evenveel instanties een derde van het programma op zich nemen. Roland Huys uit de Kruiskerkestraat is als medewerker van de sportraad weer actief tijdens de Molendorploop.

Roland Huys (67) is gehuwd met Nadine De Clercq. Hij is de papa van Robin en Kathy en opa van Rens en Jarne, voetballers bij de Groene Leeuwen Ruiselede, en Jill. Roland is een van de drie monumenten van het triumviraat - hijzelf, broer Luc en Gabriël Dewaelsche - dat in 1982 de bloeiende club WTC Kruiskerke oprichtte. Daar is hij elke zaterdag en zondag actief op de fiets en als bestuurslid. Hij is ook al ruim een kwarteeuw voorzitter van het plaatselijke ACV. Professioneel was hij tot zijn pensioen in 2008 actief in de bouwsector. Al 33 jaar is hij tevens bestuurslid en man van de promotiecampagne voor de overbekende Oogstfeesten in Aalter. Die meerdaagse feesten heten nu Summerfest. In die lange periode heeft hij zeker 100.000 flyers bedeeld, weke...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!