Rol je Rostjes For Life in De Vloedlijn in Oostende

De eerste muntjes werden maandagmorgen in de kast gerold, in aanwezigheid van directrice Ann Hindryckx, Patrick Kindt verantwoordelijke van de steunkring Huis aan Zee en Frank Douvre, directeur van De Zandkorrel, tweede vestiging van MPIO GO! De Vloedlijn in Eernegem, die ook zal meehelpen om 'rostjes' te laten rollen. © (Foto FRO)
Redactie KW

In het Medisch Pedagogisch Instituut in Oostende, MPIO De Vloedlijn, heeft meester Maarten Veys, met zijn elf leerlingen, de start gegeven aan een unieke actie voor het goede doel: Rol je Rostjes For Life.

Meester Maarten geeft uitleg: “Vorig schooljaar heb ik, samen met mijn twee dochtertjes, een actie op touw gezet om bij vrienden en kennissen ‘rostjes’ te verzamelen. In twee weken tijd hebben we bijna 40 kg rostjes ingezameld, goed voor 342 euro. Ik heb dat verteld aan mijn elf leerlingen en samen kwamen we op het idee om ook zo’n actie te starten, niet in plastiek zakjes, maar in een rollercoaster, een kast waarin je de rostjes kunt rollen. De kast is 1m breed en 1m20 hoog. De rostjes steek je in de gleuf en ze rollen, via de rolbanen, gebouwd met legoblokken, naar de verzamelbak. We hopen tegen 20 december, dag van onze Kerstmarkt op school, de hele kast vol te hebben met rostjes. We doen een warme oproep aan de leerlingen, het personeel, de ouders en sympathisanten om rostjes te komen rollen in onze rollerkast.

Op het einde van de actie worden de muntjes geteld, naar de bank gebracht en de totale opbrengst zal overhandigd worden aan de verantwoordelijken van Huis Aan Zee in De Haan, het internaat waar ook kinderen van onze school verblijven. We weten nu al dat het geld nuttig zal besteed worden voor de uitstappen die de kinderen doen, tijdens de weekends en de vakanties.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier