Roeselarenaar eindigt op 2e plaats tijdens Red Bull Full Moon in Kortrijk

Er werd live muziek voorzien voor de deelnemers © (TV)
Redactie KW

Een goed glas wijn bij een zwoele zomeravond of op je BMX kruipen bij een heuse bloedmaan. Genieten ligt duidelijk niet ver van elkaar. Vrijdagavond was het dan ook alle hens aan dek voor de Red Bull Full Moon die voor de gelegenheid plaatsvond aan de skatebowl van Kortrijk. De nieuwe editie focust op BMX en de sport werd in Tokio reeds erkend als een Olympische Discipline.

Vanaf 19 uur was er reeds een warming-up mogelijk en een kwartier voor de geplande starttijd konden de amateurs het beste van zichzelf geven. “We stellen geen nummers voorop en iedereen mag zomaar in de bowl rijden en zijn ding doen. Wij beoordelen op uitvoering” aldus de host van de avond.

Botten breken hoort erbij

Roeselarenaar eindigt op 2e plaats tijdens Red Bull Full Moon in Kortrijk

Ook Jason Huyse (17 jaar) van Roeselare was aanwezig. “Ik ben ondertussen 3 jaar bezig met BMX en het is mijn leven geworden. Vorig jaar kon ik niet deelnemen omdat ik tijdens de warming-up mijn vingers had gebroken dus hopelijk gebeurt er dit jaar niets ergs”. De mama van Jason keek alvast vol trots naar haar zoon: “Breuken horen erbij, zolang hij zich maar goed verzorgd”.

Na de amateurs was het tijd voor de professionals die in de schaduw van de bloedmaan onder een donker wolkendek het beste van zichzelf mochten geven. Er was heel wat volk aanwezig waaronder liefhebbers van de sport maar ook passanten die even kwam gluren naar het speciale gebeuren.

Jason Huyse (Roeselare) eindigde uiteindelijk als tweede binnen de JAM Amateursectie van het evenement en werd nipt geklopt door Diego Daelman (Sint-Niklaas) die de troon mocht sieren. “Ik had dit helemaal niet verwacht maar ben uiterst tevreden met mijn tweede plaats. Een reden te meer om door te gaan met mijn sport en passie” aldus een tevreden Jason.

https://www.youtube.com/watch?v=PgXf6GC1E3U

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier