Roeselare neemt afscheid van Roularta-pionier Marie-Thérèse De Nolf-De Clerck

Foto's Stefaan Beel © STEFAAN BEEL
Redactie KW

In de Heilig Hartkerk van Roeselare namen familie, Roularta-medewerkers en talloze vrienden en kennissen afscheid van Marie-Thérèse De Clerck (92). Zij stichtte, meer dan 60 jaar geleden, samen met haar man, wijlen meester Willy De Nolf, Roularta.

“Een grote uitgeversmaatschappij uitbouwen, daar had u begin de jaren vijftig uw project van gemaakt, samen met meester Willy. U was een solidair strijdend echtpaar”, schetste voormalig KW-directeur Eddy Brouckaert namens de Roularta-medewerkers mevrouw De Nolf.

‘Doen en voortdoen’ was het motto van mevrouw De Nolf, zei Eddy Brouckaert. Hij noemde haar een Grande Dame: statig, visionair, intelligent en luisterbereid. Bescheiden, hyper-dynamisch, een motivator en een people-manager avant-la-lettre.

“Tegenslagen hebben haar nooit ontmoedigd en geluk aanvaardde ze met de glimlach”, schreef Rik De Nolf over zijn moeder op het bidprentje.

“Als diepgelovige vrouw volgde zij nauwgezet haar geweten en zij leefde welbewust volgens haar christelijke overtuiging. Als echtgenote en als moeder vervulde zij met toewijding haar taak, maar haar zorg reikte verder dan de huiskring of het bedrijf.”

Foto Stefaan Beel
Foto Stefaan Beel© STEFAAN BEEL

Eddy Brouckaert refereerde nog naar de ‘veranda’ op de Koekuit in Moorslede. “Waar meer dan eens bij een kop koffie, een goed glas wijn of zelfs een whisky het heden werd geanalyseerd en de toekomst voorbereid.” Want haperen in het verleden, dat deed mevrouw De Nolf niet, schetste hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier