Roeselare heeft grootste halalsupermarkt van West-Vlaanderen

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Halalsupermarktketen Asalam vestigt na Antwerpen en Sint-Niklaas, nu ook in Roeselare een halalsupermarkt. Het is meteen de grootste van West-Vlaanderen, maar volgens de uitbaters zeker niet de laatste.

Op het stationsplein, waar vroeger onder andere nog supermarktketen Carrefour en fastfoodketen Quick zaten, komt opnieuw een keten. De supermarktketen Asalam opende er op 2 februari zijn derde filliaal. Je kan er alles kopen wat er in een gewone supermarkt ook te vinden is en meer. Naast vers vlees, wasproducten, groenten enzovoort kan je er ook terecht voor Arabische specialiteiten. “Wij zijn niet zo anders dan iedere andere supermarkt. Het enige verschil is dat we geen alcohol en varkensvlees verkopen omdat dit niet halal is. Ook sigaretten kan je bij ons niet krijgen omdat dat gewoon niet gezond is,” aldus medezaakvoerder Darsan Hakam.

Niet alleen mensen van Arabische origine vinden hun weg naar de winkel. “We zien hier ook autochtonen uit Roeselare en omstreken en dat was ook de bedoeling van onze winkel. Het is niet omdat dit een halasupermarkt is dat mensen die niet halal eten hier geen boodschappen kunnen komen doen.”

De keuze voor een winkel in Roeselare was evident. “In onze filialen in Antwerpen en Sint-Niklaas krijgen we vaak West-Vlamingen over de vloer die ons de vraag stelden om naar West-Vlaanderen te komen. We hebben hier in Roeselare ook vrienden wonen en vonden dit pand dat ideaal is om onze supermarkt in onder te brengen,” aldus Hakam. Ook de inwoners van Roeselare zijn blij met de nieuwe supermarkt. “Het is de voorbije week al heel erg druk geweest. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn. We worden overspoeld met positieve reacties.”

Voorlopig geen sluitingsdag

Ook Pascaline Vandycke is enthousiast over de nieuwe aanwinst voor Roeselare. “Een dergelijke supermarkt is hier in Roeselare zeker welkom. Er wonen veel mensen in Roeselare van een vreemde origine en Asalam kan hen wel eens helpen om ze meer thuis te laten voelen.”Vandycke komt uit Izegem naar hier om de nieuwe winkel eens te verkennen. “Ik vind het een aangename winkel met een groot assortiment. Alles staat goed aangeduid en de mensen zijn zeer vriendelijk.” Daarnaast is Vandycke ook wel geïnteresseerd in het Arabische aanbod. “Het is altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken en eens te proeven van specialiteiten van over de landsgrenzen heen. Zo’n winkel verrijkt onze cultuur alleen maar,” aldus Pascaline.

Supermarkt Asalam is nu nog elke dag open van 9 uur tot 20 uur. Binnenkort beslissen de uitbaters of er eeen sluitingsdag zal zijn en wanneer die dan zal zijn. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier