Roeselaarse Ronnierijders zoeken teamgenoten

Jeroen Neyrinck, Sam Vander Meiren, Glenn Verholle, Pieter Verstraete, Pieter Vanysacker, Willem Casteleyn, Bram Mahieu en Hannes Van Damme. Klaas Calmeyn, Simon Vanthomme en Joren Mol staan niet op de foto. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Wielertoeristenclub De Ronnierijders zijn op zoek naar gemotiveerde teamgenoten om al fietsend het West-Vlaamse landschap te verkennen. Uitvalsbasis is café Cirque.

Hun gemeenschappelijke liefde voor een frisse Rodenbach (= ronnie) gaf deze amicale 20 leden tellende wielerclub hun atypische naam. “Nu de winter achter ons ligt, fietsen we elk weekend onze kilometers”, steekt ‘event-manager’ Glenn Verholle van wal. “De ene week is dit op zaterdagnamiddag en de andere week vindt de rit op zondagvoormiddag plaats. Dit concept hebben we vorig jaar al toegepast en dat maakte het voor de meeste leden eenvoudiger om tijdens drukkere periodes toch af en toe een ritje te kunnen meepikken.”

Nieuwe leden

Meestal zijn er zo’n 10 renners van de partij maar dat mogen er gerust een paar meer zijn. “Daarom doen we een warme oproep naar nieuwe leden”, vertellen ze in koor. “Vriendschap staat bij ons centraal en wat gezonde goesting in een Rodenbach is zeker een pluspunt.” Er rijden trouwens ook regelmatig vier vrouwen mee met deze uitgelaten bende waar een kwinkslag nooit veraf is. “De gemiddelde leeftijd van onze clubgenoten is 28 jaar en 28 is toevallig ook de gemiddelde streefsnelheid waarop we onze fietstochten proberen af te haspelen”, lacht Bram Mahieu (36), de ouderdomsdeken van dit gezelschap. “In het begin van het seizoen hang ik meestal achteraan maar tegen de zomermaanden rij ik dat jonge geweld los uit het wiel. We rijden vanaf nu tot oktober. Enkel tijdens het bouwverlof houden we een pauze.” Elk seizoen staan er enkele vaste evenementen op het programma.

“De rolmarathon van de Rumbeekse KSA, waar we in 2017 derde eindigden, is net als de trio-tijdrit in Hooglede een vast gegeven. Daarnaast organiseren we zelf een Ronnieronde van Vlaanderen. Het parcours wordt door ons uitgestippeld en alle typische Vlaamse kuitenbijters maken vanzelfsprekend onderdeel uit van deze niet te onderschatten uitdaging. Achteraf verwerken we dan onze successen tijdens een zalige barbecue”, klinkt het lachend. “In september genieten we traditioneel ook van ons clubweekend.” Het lidgeld voor een volledig jaar bedraagt 50 euro. Hier is de verzekering natuurlijk inbegrepen en voor 80 euro krijg je er nog een uitrusting bovenop.

Quiz

Om te kunnen deelnemen aan activiteiten en hun weekend te sponsoren, organiseren deze wielerfreaks op vrijdag 23 maart vanaf 19.30 uur voor de tweede keer in zaal Ten Elsberge hun Ronniequiz. “Met 35 ploegen is deze activiteit helemaal volzet maar supporters of geïnteresseerde leden mogen zeker langskomen om wat van gedachten te wisselen”, knipoogt Glenn. “Dankzij Brouwerij Rodenbach heeft elke deelnemende ploeg zeker prijs.” Alle info vind je op www.ronnierijders.be of hun FB-pagina. Nieuwe leden zijn van harte welkom en mogen contact opnemen via ronnierijders@hotmail.com.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier