Roeselaarse inbreng bij AA Gent nog nooit zo groot

Tijdens de nieuwjaarsreceptie schonk de West-Vlaamse supportersclub van KAA Gent Tatanka een cheque aan het goede doel, met name 'Refuse to Sink vzw. © (Foto SB)
Redactie KW

AA Gent speelt dit weekend thuis tegen leider Club Brugge. Daarbij zal ook Tatanka present zijn in de Ghelamco Arena. Het is de enige supportersclub uit West-Vlaanderen met thuisbasis in Roeselare. De club bestaat vijf jaar en dat hebben ze onlangs gevierd. Daarbij werd Yves Vanderhaeghe, rasecht Roeselarenaar en trainer van AA Gent, als erelid benoemd.

Tijdens de avond werden Jody Vangheluwe en Amber Maximus, respectievelijk meter en tante van de supportersclub, gehuldigd en kregen ze hun eigen supportersvlag. Er werd ook een cheque aan het goede doel, Refuse to Sink vzw, overhandigd. Tot slot werd Yves Vanderhaeghe, trainer van KAA Gent, als erelid van Tatanka ingehuldigd. De inbreng vanuit Roeselare in KAA Gent was nog nooit zo groot.

Enig in provincie

“Supportersclub Tatanka viert zijn vijfjarige bestaan. Uniek is dat Tatanka de enige supportersclub van KAA Gent in onze provincie is”, legt secretaris Gaspar Haenecaert uit. “Gedurende de vijf voorbije jaren werd Tatanka uitgebouwd tot een van de grootste en sterkste supportersclubs van KAA Gent. De 235 leden komen uit meer dan 40 West-Vlaamse deelgemeentes, van Lauwe over Ledegem, Tielt en Pittem tot in Oostkamp, van Knokke over De Haan naar Koksijde en Houthulst. Tatanka heeft zich dus ontwikkeld tot een echte gezinsclub, waar zowel jong als oud, man als vrouw, keiharde fan en blauw-wit voetballiefhebber zich thuis voelt. Tatanka legt bij iedere uitwedstrijd ook een bus in. Ons lokaal is eet- en sfeercafé ‘t Motje aan de Rumbeeksesteenweg.”

“Tatanka heeft zich ontwikkeld tot een echte gezinsclub”

“Meter van de supportersclub is Jody Vangheluwe uit Harelbeke. Als onbetwistbaar titularis op de rechtsachter van de KAA Gent Ladies heeft ze de voorbije maanden haar debuut als Red Flame gemaakt. Amber Maximus, tante van de supportersclub, is ook een van de toptalenten van de KAA Gent Ladies, waar ze vorig seizoen topschutter werd. Na een langdurige blessure is ze weer helemaal terug, klaar om haar vertrouwde positie in de aanval bij de KAA Gent Ladies en bij de Red Flames weer in te nemen. Beiden kregen nu hun eigen supportersvlag waarop ze heel trots kunnen en moeten zijn,”, aldus de secretaris.

Daarnaast toonde Tatanka ook nog zijn gouden hart met een schenking. “Refuse to sink, een pas opgerichte vzw, zet zich in voor de bestrijding van de ziekte van Duchenne (een spierziekte). Supportersclub Tatanka koos deze vzw als goed doel en zamelde de voorbije maand financiële middelen in. ‘Refuse to Sink’ ligt dicht bij de Gentse uitdrukking ‘Nie neute, nie pleuje’ waarbij het gemeenschappelijke kenmerk is om niet op te geven. Yves Vanderhaeghe is peter van de vzw. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd de cheque overhandigd.”

Erelid

Yves Vanderhaeghe kende vorig jaar trouwens een vliegende start bij KAA Gent. Na een bijzonder sterke reeks staan de Buffalo’s weer in de top zes en doen ze weer volop mee met de prijzen.

“Het is een heel unieke situatie dat het lokaal van supportersclub Tatanka en de woonplaats van Yves Vanderhaeghe op slechts enkele minuten stapafstand van elkaar verwijderd liggen”, vindt Gaspar Haenecaert. “Naast de inbreng van clubicoon Brecht Dejaegere en Birger Verstraete is de West-Vlaamse inbreng in KAA Gent weer wat groter geworden. Het kan dan ook niet anders dat tijdens de nieuwjaarsreceptie Yves Vanderhaeghe als erelid ingehuldigd werd.”

De receptie werd trouwens afgesloten met een optreden van Kurt Burgelman, zanger van de Gentse groep Biezebaaze. (SBR)