Roeselaarse Erepoorters strikken Scala voor hun eindejaarsconcert

(Foto Jos) © (Foto Jos)
Redactie KW

Op zaterdag 15 december komen ‘Scala en de Kolacny Brothers’ cultuurtempel De Spil verblijden met een eindejaarsconcert. De organiserende Gilde der Erepoorters schenken de opbrengst van dit stilaan traditionele evenement aan vier goede doelen.

“Gedurende de voorbije jaren hebben wij een trouw publiek opgebouwd”, aldus een trotse hoofdman Eddy Brouckaert. “Met een combinatie van lokaal talent en enkele bekende namen wisten we heel wat muziekliefhebbers te bekoren. Udo (2014), Gunther Neefs (2017) en Willy Sommers (2016) passeerden al de revue. Vooral Dana Winner zorgde in 2015 in samenwerking met de plaatselijke koren Jubilate en Vox Musica voor een absoluut hoogtepunt én een uitverkochte zaal.” Deze gerenommeerde engelenstemmen brengen hun gekende Scala-klassiekers met emotionele versies en herbewerkingen van bekende nummers. Met het toepasselijke album ‘December’ weten ze op een sublieme manier de winter- en kerstsfeer weer te geven. Als primeur zingen ze trouwens ook enkele gloednieuwe Nederlandstalige nummers. De vip-plaatsen zijn al een tijdje uitverkocht. Enkel rechtstreeks via De Spil zijn nog enkele tientallen gewone tickets aan 25 euro te verkrijgen.

Sociale doelen

“Dit keer maken we vier sociale doelen gelukkig met een financiële bijdrage”, merkt Eddy op. Bij vzw De Lochting, een sociale werkplaats en arbeidszorgcentrum voor kwetsbare personen, willen ze hun subsidie gebruiken om herbruikbare verpakkingen aan te schaffen. Kerckstede bestaat 40 jaar. Zij bieden woon- en dagondersteuning en -begeleiding aan 85 bewoners met autisme, gedragsmoeilijkheden of mensen die zorgbehoevend zijn en moeilijk zelfstandig kunnen leven. In de groene zone naast de nieuwbouw zijn ze van plan om enkele rust- of schaduwhoekjes aan te leggen. WZC Vincenthove, een dagcentrum met daarnaast ook 30 assistentiewoningen, focust op zinvolle dagbesteding. “Met deze bijdrage hopen we een elektrische duo-fiets aan te schaffen. Voor bejaarden is het fietsen naar hun vroegere straat of thuisomgeving een ongelooflijk pakkende ervaring. De vierde gelukkige is NAR, wat staat voor Nieuwjaars Actie Roeselare of Niet Alledaags Restaurant. “In Ten Elsberge bieden wij op oudejaar al een paar jaar een feestmaal aan voor de billijke prijs van 10 euro, waarmee we 150 gasten uit een kwetsbare doelgroep blij kunnen maken. Deze bijdrage is enorm welkom”, klinkt het dankbaar.

Herkenbare Roeselarenaars

Eddy wilde van de gelegenheid gebruik maken om twee andere initiatieven van de Erepoorters even in de verf te zetten. “Begin december verschijnt het tweede deel van de trilogie met telkens Honderd Roeselarenaars. Vorig jaar omvatte het boek ‘100 Heerlijke Roeselarenaars’ dat vlotjes van de hand ging. Dit keer gingen we op zoek naar Honderd Herkenbare Roeselarenaars. Een ideaal kerstcadeau, als je het mij vraagt. De opbrengst van dit tweede deel gaat naar vzw De Mantel, dat palliatieve zorg aanbiedt.Zoals inwoners van onze stad al hebben gemerkt, verschijnen onze Roeselaarse reuzen de laatste tijd regelmatig in het stadsbeeld. Wij hebben nog enkele tientallen ‘keramieken’ reuzen die aangeboden worden aan 45 euro.” Die kun je bestellen via Sofie Deleu op 051 22 54 33.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier