Roeselaarse dinsdagmarkt is de meest hygiënische van Vlaanderen

10/01/18 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:23

Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid voert jaarlijks een pak controles uit bij marktkramers en uit de meest recente cijfers blijkt dat de Roeselaarse dinsdagmarkt zich de meest hygiënische van het land mag noemen. Meer nog: de marktkramer kunnen een perfect rapport voorschotelen. "Als stad zijn we daar uiteraard trots op", zegt plaatsmeester Bart Vanoverschelde.

De Roeselaarse dinsdagmarkt is al decennia lang tot ver buiten de grenzen van de Rodenbachstad een begrip. Volgens de stedelijke archiefdienst wordt de wekelijkse marktdag al sinds 957 georganiseerd, een traditie van liefst 1.061 jaar. "En als het van ons af hangt, mag de dinsdagmarkt nog minstens even lang plaatsvinden", glimlacht Bart Vanoverschelde (52). Hij bekommert zich als plaatsmeester al 16 jaar over de marktdag en is daarnaast al 26 jaar begaan met de Roeselaarse kermis. "Uiteraard zijn we trots op het feit dat we de meest hygiënische marktdag van Vlaanderen organiseren", klinkt het. "Maar tegelijk hebben we daar als stad maar weinig verdienste aan. Deze erkenning gaat integraal naar onze marktkramers. Zij haalden samen deze titel binnen. Het is immers de taak van de marktkramer in kwestie om ervoor te zorgen dat alle regels nageleefd worden. Maar we zijn vanzelfsprekend tevreden dat we als stad enkel kwalitatieve marktkramers over de vloer krijgen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!