Roeselaarse brandweerkazerne neemt afscheid van luitenant Eric Veracx

03/02/18 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:37

Vrijdagavond werd in de brandweerkazerne van Roeselare afscheid genomen van luitenant Eric Veracx, die op pensioen ging.

Roeselaarse brandweerkazerne neemt afscheid van luitenant Eric Veracx

Eric Veracx werd in de bloemetjes gezet. © foto JOS

Op een bepaald ogenblik was er een emotioneel moment toen hij plots oog in oog stond met de jonge man die hij in de jaren tachtig van de verdrinkingsdood heeft gered. Toen kwam een jonge vrouw met haar wagen in het kanaal terecht. De vrouw kon haar wagen verlaten maar de tweejarige Bjorn bleef vast zitten in het kinderzitje in de wagen. Toen dook Eric naar beneden en slaagde erin om de peuter van de verdrinkingsdood te redden. Hij haalde het kindje naar boven. Nu is dit kindje een grote jonge man geworden en verscheen hij voor zijn redder.

Het werd een emotioneel weerzien tussen redder Eric, moeder en zoon. De afscheidnemende luitenant werd overstelpt met bloemen en geschenken. De afscheidsavond werd afgesloten met een receptie waarbij een vijftigtal gewezen brandweermannen, die nu op pensioen zijn, hem persoonlijk kwamen bedanken.

(Jos - foto Jos)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!