Roeselaars koppel gelukkig getrouwd in de Verenigde Staten

Links naast het getrouwd koppel is het jillian gould, naast Donna de zoon van Jean Claude Mathieu Castelein en ernaast gina pennett lowden.
Redactie KW

Twee jaar geleden interviewden we Jean Claude Castelein uit Roeselare en Donna Baker uit Bourne in de VS naar aanleiding van Valentijn. Ze hadden elkaar voor het eerst ontmoet in 2012 op reis in de Dominicaanse Republiek. Nu zeven jaar later zijn ze gelukkig getrouwd.

Twee jaar lang spraken Jean Claude Castelein (60) en Donna Baker (60) elkaar via Skype. “Soms was daar wel drie weken tussen”, vertelt Jean Claude. “We bleven contact houden en vertelden elkaar honderduit onze belevenissen. In september 2014 ben ik dan voor de eerste keer naar haar thuisadres gereisd.”

Uit hun vriendschap bloeide een mooie romance en zo zijn ze beginnen met heen en weer reizen. “In totaal is Jean Claude 14 keer bij mij geweest en heb ik acht keer in België verbleven”, vertelt Donna met haar typisch Amerikaanse tongval. Beiden beseften dat er ooit keuzes zouden moeten gemaakt worden, wat niet gemakkelijk was. “Ik moest mijn familie en vooral mijn moeder Jeanine Hantson (90) achterlaten alsook mijn zoon Mathieu en mijn zussen Josiane en Christine en mijn vele vrienden en kennissen. Maar in de eerste plaats moest ik egoïstisch zijn, het is mijn geluk en ik wilde mijn leven delen met mijn grote liefde.”

Labrador

Ondertussen kon Jean Claude met pensioen en na lang overleg, maar een keuze die het meest voor de hand lag, besloot hij naar Amerika te vertrekken. Hij verkocht zijn huis in de Jean Pierre Monseréstraat en zijn hele hebben en houden. Er werd ook een regeling getroffen om zijn trouwe viervoeter een labrador mee te nemen, wat ook niet evident bleek.

Na haar korte vakantie in België zijn Jean Claude en Donna op 29 mei 2018 definitief vertrokken. Op 8 juli 2018 zijn Donna en Jean Claude in de States getrouwd, Donna Baker is nu officieel Donna Castelein. “Er komt heel veel bij kijken want de papiermolen draait op volle toeren”, zegt Jean Claude. “Nu volgt nog een onderzoek of het niet om een schijnhuwelijk gaat.”

Het was wel aanpassen voor Jean Claude, ze leven daar heel anders. “Haar twee dochters wonen in dezelfde straat, en de kleinkinderen zijn ook de mijne geworden. Ik leer hen graag een mondje Nederlands, feesten worden hier altijd met de hele familie gevierd. Ik heb hier al een paar Amerikaanse vrienden waarmee ik geregeld fietstochten maak.”

“Het voelt raar om terug in mijn thuishaven te zijn”, aldus Jean Claude. “Ik heb een vakantiegevoel, ben een toerist”, merkte hij op toen hij tot maandag even terug in ons land was.”

(EM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier