Rode Kruis Wevelgem blaast 75 kaarsjes uit

Rode Kruis Wevelgem bestaat dit jaar 75 jaar. Samen met onder meer de Guldenbergstappers voorzien ze verschillende activiteiten. © TGM
Redactie KW

Het Rode Kruis afdeling Wevelgem blaast dit jaar 75 kaarsjes uit en dat laten ze niet zomaar voorbijgaan.

De afdeling zet zijn schouders onder verschillende activiteiten. Afdelingsverantwoordelijke Marc Soenen stelt volgende week ook zijn nieuw boek voor. “Op 24 februari om 18.30 uur is een receptie naar aanleiding van ons 75 jaar bestaan in de Cortina”, vertelt Marc. “Daar vertel ik ook meer over mijn gloednieuwe boek, dat aan de hand van heel wat verhalen, nooit eerder openbaar gemaakte documenten en foto’s 75 jaar Rode Kruis in Wevelgem in beeld brengt. We huldigen enkele vrijwilligers met medailles en legpenningen en blikken ook vooruit op de 14-daagse stickeractie.”

Op 3 maart volgt met de jubileumdag het hoogtepunt van het feestjaar. De Guldenbergstappers zetten hun schouders onder de jubileumwandeling. “Tussen 7 en 15 uur kunnen mensen op pad vertrekken vanuit de Porseleinhallen”, geeft voorzitster Isabelle Eggermont mee. “Je kan kiezen uit 6, 12 en 18 kilometer en er is ook een kidsparcours in samenwerking met jeugd Rode Kruis-Wevelgem.”

Tussen 10 en 15 uur is er een trefdag voor Rode Kruisverzamelaars en om 18 uur is er een ‘Kip-met-friet-festijn’. Kaarten bestellen kan via info@wevelgem.rodekruis.be.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier