Rode Kruis reikt brevetten uit aan cursisten van de EHBO-opleidingen

Op de foto de geslaagde cursisten, gedecoreerden en leden van de afdelingsraad. Kregen een zilveren barette op zilveren medaille: Eric Velter (15 jaar dienst), Leen Soenen (20 jaar dienst). Zilveren barette op een gouden medaille: Martial Blauwe (30 jaar dienst). Legpenning koningin Elisabeth: Maria Bouw (40 jaar dienst). Luc en Marc Devos kregen een tweede gouden barette op een gouden medaille voor 45 jaar inzet. © MD
Redactie KW

De plaatselijke afdeling van het Rode Kruis deelde, naar jaarlijkse gewoonte, de brevetten uit aan de cursisten van de EHBO-opleidingen van het voorbije jaar. Ook enkele zeer verdienstelijke vrijwilligers werden in de bloemetjes gezet.

Het afgelopen jaar volgden 241 mensen een opleiding bij Rode Kruis-Poperinge“, zegt Dirk Spenninck, verantwoordelijke communicatie en werving. “81 kinderen leerden eerste hulp verlenen bij het Jeugd Rode Kruis. Eveneens gingen 53 kinderen mee op kamp met de jeugdafdeling van Rode Kruis Poperinge. De uitleendienst hielp 40 mensen aan de nodige hulpmiddelen. Maar liefst 1.330 donoren hielpen hun medemens door bloed te geven. Er werden 419 mensen met kleine en grote verwondingen verzorgd op 59 evenementen. Dit jaar werd naast Poperinge en Lo-Reninge ook de gemeente Vleteren Hartveilig dankzij de opleidingen van Rode Kruis Poperinge.”

Tijdens de voorbije stickeractie werden opnieuw een recordaantal stickers verkocht op de kruispunten. Maar liefst 4.500 Rode Kruisstickers werden aan de man gebracht in en rond Poperinge.

Met de opbrengst van de jaarlijkse stickeractie investeert de lokale Rode Kruis-afdeling in de opleiding van onze vrijwilligers, het organiseren van eerste hulp opleidingen en in materiaal voor de hulpdienst. Zo wordt dit jaar een deel van de opbrengst besteed aan communicatieapparatuur en de aankoop van veldbedden, die kunnen ingezet worden bij preventieve hulpacties, rampen en evacuaties”, aldus nog Dirk Spenninck.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier