Rockster in wording Roy Silverans wil dat zijn kinderen Kortrijkzanen zijn

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “Wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met de flamboyante Roy, een jeugdwerker die gepassioneerd is door muziek.

Roy Silverans zit in een Kortrijks café aan de toog wanneer hij de vraag gesteld krijgt ‘wie ziej gie?’ “Ik ben Roy, zegt hij. Silverans.” Hij komt uit Harelbeke, maar woont sinds enige tijd in Kortrijk. Omdat hij altijd al in de stad wilde wonen, “dichtbij heel wat cafés met verschillende insteken.”

Omdat hij wil dat de kinderen die hij nu nog niet heeft later Kortrijkzanen worden. Blijkbaar houdt hij van kinderen. Want momenteel is hij jeugdwerker bij Habbekrats, waar hij met kansarme jongeren werkt. “Een heel toffe job, heel dankbaar.”

Zijn grote dromen situeren zich veeleer in de muziekwereld. Hij zingt. In de douche, maar ook daarbuiten. In The Doors Tribute Band bijvoorbeeld. Maar er is ook nog een band waarmee hij eigen nummers maakt. Nogal harde muziek. Progressive metal. De band in kwestie, blijkt na enig opzoekingswerk ‘Ruis’ te zijn.

Met een beetje geluk groeit Roy uit tot een rockster. Hij schudt van neen en neemt nog een slok van zijn pint. “Daar blijf ik vrij nuchter bij,” zegt hij.