Rock that Block opnieuw een succes

Gaetan Burm bij zijn Community Street die hij bouwde met blokjes en grotere elementen van Lego. (Foto DJW)
Redactie KW

De grootste zaal van het ontmoetingscentrum KOCN in de wijk Nieuwenhove stond tijdens de tweedaagse van de legobeurs Rock that Block vol bouwconstructies, gemaakt door leden van de nationale Legoclub.

Daar zaten geen uitgewerkte projecten van Waregemnaars bij, maar wel een grote constructie van Tiegemnaar Gaetan Burm, organisator van het evenement dat in het paasweekend aan zijn derde editie toe was. “Zelf ben ik al jaren een verwoed bouwer van constructies met legoblokjes”, aldus Gaetan Burm.

“Goedkoop is deze hobby niet, maar je moet hierin vooral durven investeren”

Straatontwerp

“Voor deze beurs heb ik mijn Community Street meegebracht, een ontwerp van een straat compleet met allerlei gebouwen, een straat, figuurtjes en dergelijke meer. Aan zulke constructies is veel werk geweest. En je hebt ook altijd specifieke bouwstenen nodig die je niet in een standaardset aantreft. Om die toch te vinden en om te weten wat en hoeveel je nodig hebt, heeft Lego zelf een platform ontwikkeld: het Lego Digital Systeem. Daarmee kun je precies bepalen welke hoeveelheid, welke materialen en onderdelen je wil. Eigenlijk vind je precies wat er nodig is om bijvoorbeeld deze straat te bouwen. Goedkope hobby? Neen, dat niet. Wie er zich in wil verdiepen en hieraan verslingerd geraakt, moet wel een centje durven investeren. Maar het illustreert ook wel dat met legoblokjes spelen meer is dan alleen maar met een standaardset een voorgetoonde constructie bouwen. Dat hangt eigenlijk allemaal af van je persoonlijke inspiratie.”

130 leden

De Legoclub telt 130 leden waarvan de meeste in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen wonen. Ook in Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn er wel enkele gepassioneerden te vinden. “Het zijn de leden die hun werk tonen in het ontmoetingscentrum”, aldus Gaetan. “Maar daarnaast hebben wij ook een tweede zaal afgehuurd waar onder andere kinderen zich zelf kunnen vermaken met de blokjes. En je vindt er ook enkele verkoopstanden met legodozen. Alles samen is dit voor de derde keer op rij een geweldig evenement uitgedraaid”, besluit een fiere organisator Gaetan Burm (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier