Robby I eerste kandidaat Prins Carnaval Blankenberge

Robby Van Troostenberghe komt uit een echt carnavalsgezin © WK
Redactie KW

Met Robby Van Troostenberghe meldde er zich nu al een eerste kandidaat voor de titel Prins Carnaval 2019. “Maandag heb ik mijn handtekening gezet”, glundert de 22-jarige Daring Boy.

In 2006 en 2008 Jeugdprins, zijn vader Prins Georges II, een broer bij de Daring Boys en zussen die bij De Zeester zaten: Robby Van Troostenberghe komt uit een echt carnavalsgezin. “Ik moet er inderdaad wel aanleg voor hebben”, glimlacht hij.

Zelfs mama heeft nog in de stoet meegelopen, zij zat bij de Voorstadruttels en was net als papa nooit thuis met carnaval. Wij gingen dan met oma naar de stoet kijken.”

Symboliek

Robby is er trots op dat hij die familietraditie mag voortzetten. “Eigenlijk was het plan om mij pas in 2026 kandidaat te stellen: exact tien jaar na mijn vader. Dan zou er een bepaalde symboliek achter zitten, een soort van eerbetoon waarmee ik in papa’s voetsporen zou treden. Maar het kriebelt al zo lang om mij kandidaat te stellen – al sinds ik in 2006 een eerste keer jeugdprins werd en een jaar lang mee op draai mocht met de Confrérie. En 2026 lijkt nu ook nog wel héél ver weg, ‘t is nu dat ik ervoor gemotiveerd ben”, vertelt Robby in zijn stamcafé St. Amand op Uitkerke.

Hij werkt bij AGC Glass in Zwankendamme en is een lustige vrijgezel. “Ik heb dus tijd om op zwier te gaan. Misschien heb ik binnen een paar jaar wél een vrouw en kinderen, en komt het er dan niet meer van”, klinkt het. En dus liet Robby maandag zijn krabbel achter bij de Confrérie.

“Ze waren thuis allemaal heel verrast. Ze wisten wel dat ik me voor volgend jaar kandidaat zou stellen, maar hadden dat zo vlug niet verwacht”, aldus Robby. Maar de vroege vogel vangt de worm. “Het is goed om de eerste te zijn, dan kan je al een voorsprong nemen en heb je ook nog overal als eerste keuze van. Ik ga nu meiklokjes verkopen en sta straks op de voettocht met hamburgers en braadworsten. Het weekend daarop organiseer ik een avondfeest”, aldus Robby I, die zijn avonturen deelt op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier