Rieten dak voor torentje in Beukenhof

V.l.n.r. Lieven de Maasschalck, schepen Rik Colman, schepen Jolanta Steverlynck-Kokoszko, Wouter Van Leeuwen, burgemeester Gino Devogelaere, Stijn Vandenberghe, schepen Willy Demeulemeester, schepen Koen Tack, Wouter Ovaere, Stephan Titeca, Tino Gabriël en Luc Christiaens. © XC
Redactie KW

Het prieeltje heeft sinds kort een rieten dak. De oud-leiding van de KSA Ter Vichten, de Kasteelheren, hebben met een pop-upcafé in oktober vorig jaar geld ingezameld voor de renovatie van het dak.

Op vrijdag 13 oktober 2017 hielden de Kasteelheren een pop-upcafé voor de renovatie van het dak van het prieeltje. Dat deden ze al eens eerder voor het herstellen van het beeld ‘Prutske’. Het café bracht de aardige som van 2.500 euro op waar de gemeente nog eens 500 euro bijlegde om het dak te renoveren. Eerst was er sprake van om het dak met pannen te ‘dekken’, maar geen enkele dakwerker zag dit zitten. Toen kwam de oplossing van een rieten dak. “We wilden het dak tegen Vichte Kermis af hebben, en dat is ons gelukt”, vertelt Luc Christiaens (49), lid van de Kasteelheren van Vichte. Het volgende project dat de Kasteelheren voor zich nemen is het in ere herstellen van de Vichtse reus Ventie Spoelies. Daarvoor zullen ze op 12 oktober nog eens een pop-upcafé organiseren, de locatie is evenwel nog een geheim. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier