Richard en Benjamin spelen Prison Break in het echt: 15 keer ontsnappen in 24 uur

Richard Vanraes. © KDS
Redactie KW

Richard Vanraes en Benjamin Vandervoort willen in 24 uur uitbreken uit 15 verschillende escaperooms, verspreid over vijf locaties. Op 10 november om 8 uur stappen ze de eerste escaperoom in, om te ontsnappen met een visie. De opbrengst gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Richard (34) uit de Heulemeersen, Heule en Benjamin Vandervoort (33) uit Tessenderlo doen 24 uur aan Escape for Life voor de warmste week. In een escaperoom word je opgesloten in een kamer vol raadsels om te proberen te ontsnappen binnen de 60 minuten.

Beiden zijn niet aan hun proefstuk toe. Richard: “Als vrienden deden we dit al enkele malen met succes”, vertelt Richard. “Het ging steeds snel en we vinden dit best leuk. Waarom zouden we dit niet doen voor een goed doel.”

Met de Warmste Week in het vooruitzicht namen de twee heren het initiatief ‘Escape for Life’ als idee. “Achter ontsnappen uit de kamers ligt een link. Een link met vluchtelingen. Dagelijks zijn miljoenen mensen op de vlucht, om te ontsnappen aan benarde situaties. Allemaal mensen die een beter leven verdienen. Daarom gaat de opbrengst naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen.”

We willen en kunnen niet ontsnappen aan de vluchtelingenproblematiek. Daarom willen we samen met onze viers assist, in 24 uur, 15 keer ontsnappen uit diverse escaperooms.” “We doen dit samen met vier andere vrienden daar we voor sommige uitbraken meerdere personen nodig hebben”, zegt Richard.

Met het geld gaat Vluchtelingenwerk Vlaanderen minderjarige vluchtelingen begeleiden, werkt men aan positieve integratie, worden gezinnen met kinderen begeleiden naar huisvesting, helpt men anderstalige nieuwkomers in het onderwijs en talrijke andere ondersteuningen bieden. Men kan dit initiatief nog financieel steunen tot begin december. (CHH)

Meer info: Richard Vanraes, 0474787902. Voor steun: https://kadonation.com/nl/c/escapeforlife

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier