Reuzenrad, beachbar en De Panne 4 Cars: de nieuwe zomerse highlights in De Panne

Team Toerisme vlnr: Nel De Crits (wnd. directeur Toerisme), Petra Pylyser (evenementencoördinator), burgemeester Bram Degrieck, Kim Rohart (ondervoorzitter vzw Toerisme), Peter Cappelle (communicatie Toerisme), Jochen Raymaekers (voorzitter vzw Toerisme) en Cindy Verbrugge (schepen van toerisme). © MVQ
Redactie KW

De Panne opent het zomerseizoen met twee nieuwe toppers van formaat: een reuzenrad en een pop-upbeachbar. Het nieuwe beleidsteam stelde het ‘Zomerboekje 2019’ voor dat ook een nieuw jasje kreeg. Naast nieuwe initiatieven blijven klassieke publiekstrekkers behouden en wordt er ingezet op beleving voor toeristen én bewoners.

De vzw Toerisme heeft een nieuw bestuur met Jochen Raymaekers als voorzitter en Kim Rohart als ondervoorzitter, allebei ondernemers met aan toerisme gelinkte bedrijven. Cindy Verbrugge, schepen van toerisme, en burgemeester Bram Degrieck die zelf schepen van toerisme was in de vorige legislatuur stellen: “We willen consolideren wat goed is, maar we staan ook voor een nieuwe aanpak. We willen rekening houden met de wensen van onze ‘klanten’, de toeristen, die ook de motor zijn van onze economie, maar we mogen het respect voor onze inwoners niet uit het oog verliezen. Als toerisme en cultuur de handen in elkaar slaan, kunnen we onze focus iets breder richten, en daar horen zeker initiatieven voor de jeugd bij. We willen ook voldoende aandacht aan Adinkerke besteden.”

Jochen vult aan: “Deze zomer willen we in eerste instantie een kwalitatief aanbod garanderen en evalueren. Dan maken we de balans op, en sturen we bepaalde concepten eventueel bij. Belangrijk is dat we zowel de dag- als de weektoerist blijven triggeren en dat alles wat we organiseren een meerwaarde heeft.”

C-Lodge

Omdat alle activiteiten en evenementen zich in het verleden vooral concentreerden aan de zeedijkkant rond het monument van Leopold I, is er beslist om het reuzenrad en de beachbar te installeren op de site van camping Zeepark. De zeedijkkant aan het Canadezenplein werd vroeger verwaarloosd, maar de lokale ondernemers Klaas Van Laeren, Kim Rohart en Filip Dequeecker zullen dat stuk nieuw vakantieleven inblazen met C-Lodge: naast het reuzenrad komt er een zomerbar, een parcours voor electric karting en je kunt er lasershooten, aan yoga doen of volleybal spelen. “Deze beachbar is een primeur voor onze kustgemeente, maar het is niet de bedoeling dat er meerdere komen die onze horecaondernemers die zwaar hebben geïnvesteerd in mooie strandterrassen gaan beconcurreren” waarschuwt burgemeester Bram Degrieck.

Dumontfeesten en Geestig Beestig blijven sterke troeven

De Dumontfeesten (dit jaar op 13 juli) zijn een traditie geworden en een vaste afspraak voor inwoners, tweedeverblijvers en toeristen met Belle Perez als topvedette. Voor de jaarlijks 11-juliviering wordt de Markt dit jaar het centrale feestplein met Choco Gang, Straffen Toebak en vuurwerk. Ook aan de vooravond van de Nationale Feestdag is er een groots muzikaal vuurwerkspektakel. “We experimenteren al wel met geluidsarm en diervriendelijk vuurwerk door stillere momenten in te lassen, maar voorlopig blijft het bij het traditionele vuurwerk” zegt Cindy Verbrugge. “Een volwaardig alternatief met laserprojecties op de gevels van de zeedijk kunnen we nog niet realiseren, want we moeten ook rekening houden met de bewoners van die appartementen.” De dierenhappening Geestig Beestig blijft de favoriete topper voor gezinnen met kinderen, maar ook het themaweekend ‘Circus’ en de activiteiten rond Panima for Kids blijven deel uitmaken van het zomerprogramma.

Miss Elegantie ruimt plaats voor De Panne 4 Cars

Dit jaar wordt er geen Miss Elegantie verkozen, maar de oldtimers zullen wel van de partij zijn op de tweede editie van het Automotive & Lifestyle Family Event De Panne 4 Cars op 14 en 15 september. Dat wordt een feestelijke tweedaagse met stoere terreinwagens en nostalgische classic cars die de Esplanade, de zeedijk en het strand inpalmen. Je kunt actief deelnemen aan een rally voor Defenders of oldtimers, de sfeer en nostalgie in DP4C Village opsnuiven, zelf een avontuurlijke rit wagen op het 4X4-parcours en voor het jonge volkje is er fun en actie in Kids Village.

De Panne 4 Cars, met Defenders op het strand.
De Panne 4 Cars, met Defenders op het strand.© MVQ

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier