Reuzeniglo komt terug voor Bar Subtropique in Sint-Baafs-Vijve

Dirk en Tim Callens zijn samen met Lorenzo Van Laere, Axelle Vanherzeele en Michèle De Cock klaar voor de komst van de Bar Subtropique. Die zal op het achterliggende terrein staan. © NVR
Redactie KW

Van donderdag 7 juni tot zondag 10 juni gaat de pop-upbar Subtropique open. De organisatoren van bvba Divers maakten vorige winter naam met een reuzeniglo. Nu zal die ook weer kortstondig uit de grond rijzen, maar dan op de industriezone d’Hooie.

De iglo zal slechts voor één lang weekend de deuren openen, een bewuste keuze van de organisatie. “Er zullen ongelooflijk veel pop-upzomerbars zijn in de streek. Wij kiezen ervoor opeenvolgend drie avonden en een namiddag in juni te openen. Kort maar krachtig. We willen laten zien dat onze organisatie niet dood is. Het is de bedoeling om dan tijdens de winter weer volle bak te gaan”, legt Dirk Callens uit.

Voor Bar Subtropique zal de iglo nu omgebouwd worden tot een zwoele subtropische bowl. “We laten tropische planten en zand aanrukken om dat zomerse gevoel op te wekken. We kozen voor een nieuwe locatie op industriezone d’Hooie achter de sluis van Sint-Baafs-Vijve. Daar kunnen we niet tot last zijn van buurtbewoners. Tijdens de winter hadden we niet verwacht dat de geluidshinder zo groot zou zijn. We hebben uiteraard alle begrip voor de nachtrust van de mensen”, zegt Dirk.

Een extraatje

Hoe dan ook zal de iglo opnieuw in Wielsbeke opgesteld worden. “We hebben altijd goed samengewerkt met de burgemeester en de politie. Waarom zouden we weggaan uit Wielsbeke? Deze iglo geeft de gemeente een extraatje“, klinkt het. Elke avond zal het programma op een specifiek publiek gericht zijn. De muziekstijlen zullen daaraan aangepast worden.

“Na de winter kregen we de opmerking dat er enkel muziek voor jonge mensen was. Daar houden we nu rekening mee. Op 7 juni richten we ons tot 35-plussers, op 8 juni tot jongvolwassenen en op 9 juni stemmen we onze muziek af op 25-plussers. Op zondag 10 juni is er een familiedag voor jong en oud. Iedereen is vanzelfsprekend welkom op al deze momenten.”

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier