Restaurant Vlass uit Middelkerke wint De Gouden Vork

Op de foto zien we van links naar rechts Stefaan Ameel (directeur Noord-West-Vlaanderen Roularta), burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Tineke Derycke, Stefaan Lauwereins, sommelier en zoon Kenzo Lauwereins en Elien Verhulst. © MF
Redactie KW

Restaurant Vlass uit de Leopoldlaan in Middelkerke heeft de culinaire wedstrijd ‘De Gouden Vork’ gewonnen.

“Een mooie verrassing voor ons, maar het totaalplaatje klopt”, zeggen zaakvoerders Stefaan Lauwereins en Tineke Derycke. “In februari zal het een jaar geleden zijn dat we totale vernieuwingswerken lieten uitvoeren. De naamsverandering van De Vlaschaard naar Vlass is intussen door iedereen verteerd. Door die ingrijpende verandering merken we dat er meer jonge mensen de weg vinden naar onze zaak. Intussen bestaan we al zo’n 25 jaar. Dit is een mooie erkenning voor ons”, klinkt het. “Vlass is altijd bereid om mee te doen met initiatieven van de gemeentelijke overheid. De zaak is een culinaire meerwaarde voor Middelkerke. We wensen hen alle lof toe bij de overwinning van De Gouden Vork. Het moet Stefaan en Tineke zeker lukken om binnen enkele jaren met een eerste Michelinster aan de haal te gaan”, reageert burgemeester Janna Rommel-Opstaele.

Restaurant Prefectenhuis uit Oostende scoort zilver

Op de foto zien we van links naar rechts Nathalie Wallyn, Karl D'Hooge en Remi Ramon van Roularta.
Op de foto zien we van links naar rechts Nathalie Wallyn, Karl D’Hooge en Remi Ramon van Roularta.© MF

Nathalie Wallyn en Karl D’Hooge eindigden als tweede bij de culinaire wedstrijd De Gouden Vork. Na zijn opleiding in Hotelschool ter Duinen Koksijde ging Karl in de leer bij gerenommeerde restaurants zoals Comme Chez Soi Brussel. “We wisten niet goed wie er allemaal meedeed met de wedstrijd, vandaar zijn we erg verrast met deze uitslag. De wedstrijd kreeg alleszins veel bijval bij onze klanten. De regio Middenkust is een groot gebied en daarom zijn wij maar wat blij met zilver”, klinkt het. Restaurant Prefectenhuis ligt in de Spilliaertstraat 23.

Het Hemelsbreed Verschil uit Koekelare haalt brons

Van links naar rechts Vincent Debacker van Roularta met zaakvoerders Heidi Verhelst en Michel Goderis.
Van links naar rechts Vincent Debacker van Roularta met zaakvoerders Heidi Verhelst en Michel Goderis.© MF

Al meer dan 25 jaar is Het Hemelsbreed Verschil uit de Moerestraat 3 in Koekelare een vaste culinaire waarde. Zaakvoerders Michel Goderis en Heidi Verhelst zien hun eerste deelname aan de culinaire wedstrijd De Gouden Vork meteen eindigen op het podium, want het restaurant haalt brons. “We waren 8 jaar aan de slag in een andere zaak in Koekelare en 19 jaar op dit adres. Ons meerkeuzemenu, dat elke twee maanden verandert, valt erg in de smaak“, klinkt het.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier