Restaurant St.-Nicolas verhuist tijdelijk naar De Kring in Poperinge

Franky Vanderhaeghe: "De zaak krijgt de naam 'De St.-Nicolas-Kring'." © a-FB
Redactie KW

Gedurende de maanden februari en maart van volgend jaar verhuist het tweesterrenrestaurant St.-Nicolas uit Elverdinge tijdelijk naar het leegstaande gasthof De Kring op het Bertenplein in Poperinge.

Gery Plancke en Rita Notebaert baatten De Kring uit van 1973 tot juli vorig jaar. Sindsdien staat de zaak leeg. “En onze zaak is dringend aan vernieuwing toe”, legt Franky Vanderhaeghe van restaurant St.-Nicolas uit. “Nog deze week starten de verbouwingswerken aan de buitenkant. In februari en maart worden de keukens en het restaurant totaal vernieuwd. Gelukkig kunnen we tijdens die periode terecht met een pop-uprestaurant in De Kring. De zaak krijgt de naam ‘De St.-Nicolas-Kring’. De zaal en het hotel zullen we niet uitbaten. Niet-klanten van het restaurant kunnen ook terecht in de bar. Ons hotel in Elverdinge blijft wel open tijdens de werken en desnoods leggen we een shuttlebusje in. In het tijdelijke restaurant zullen we ook alle Poperingse specialiteiten presenteren.”

“Eigenlijk is het voor hen een uitstekende periode”, vult Rita Notebaert van De Kring aan. “Maart is volop de tijd van de Poperingse hoppescheuten en in februari hebben ze Valentijn.”

(AHP)