Residentie Tina zorgt in Sint-Andries voor inbreiding langs Gistelsesteenweg

© WK
Redactie KW

Aan het Jan Breydelstadion in Sint-Andries wordt tegen 2021 een nieuwbouwproject gerealiseerd met 24 appartementen en vier handelszaken. De bestaande bebouwing – verouderde garageboxen – werd reeds gesloopt.

“De handelszaken komen op het gelijkvloers van het volume aan de straatkant, dat uit drie bouwlagen zal bestaan. Op de achterliggende gronden worden nog eens twee volumes voorzien van telkens twee bouwlagen”, verduidelijkt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).

Publiek parkkarakter

De 24 appartementen worden gelijk verdeeld over drie blokken, die bereikbaar zullen zijn via de Gistelsesteenweg. Het parkeren zal voornamelijk ondergronds gebeuren, voor de handelszaken komen er negen parkeerplaatsen bovengronds.

“Residentie Tina wordt een vernieuwend woonproject op enkele kilometers van het stadscentrum. Het binnengebied blijft een privaat terrein maar wel met een publiek parkkarakter, dat ook als dusdanig toegankelijk zal zijn”, besluit Demon. Het project wordt ontwikkeld door Bossuyt Vastgoed uit De Haan. “De werkzaamheden starten dit voorjaar, en zullen in totaal twee jaar duren”, zegt zaakvoerder Bernard Bossuyt. (WK)

Een afspraak maken kan via info@bossuytvastgoed.be of op het nummer 059 23 94 14.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier