Residentie Coutreel geopend in Azegem

09/02/18 om 11:00 - Bijgewerkt op 08/02/18 om 10:37

De gemeente Anzegem is opnieuw 41 sociale huurwoningen rijker aan de Cardijn- en Cottereelstraat. Sociale Huisvestingsmaatschappij Mijn Huis sloopte er een vorige residentie om er een nieuwe te bouwen: Residentie Coutreel. De 41 sociale huurwoningen dringen samen met nog twee andere projecten aan Ter Schabbe in Anzegem en de Stijn Streuvelsstraat in Ingooigem de wachttijd voor een sociale huurwoning terug.

Op 10 augustus 2015 werden de werken aangevangen voor de nieuwe residentie Coutreel. Voordien waren er 26 appartementen in twee gebouwen en een aantal garageboxen. "Het project dateerde echter vanuit de jaren 70: grote appartementen, grote trappenhallen en geen lift. Via een studie onderzochten we of renoveren of slopen en opnieuw bouwen de beste optie was. Het werd dus slopen", vertelt Koen Verdru, directeur van Mijn Huis. In het gebouw zijn er appartementen met twee of drie slaapkamers. Er werd een ondergrondse parkeergarage gebouwd met 42 parkeerplaatsen. "Een van de gr...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!