Renovatie sporthal de Stormmeeuw in Knokke-Heist van start

Een simulatiebeeld hoe de vernieuwde sporthal De Stormmeeuw er zal uitzien. © DM
Redactie KW

Het gemeentebestuur is gestart met de voorbereidende werken voor de renovatie van de sporthal de Stormmeeuw. Men voorziet op de meerjarenplanning voor de komende drie jaar 13 miljoen euro om het sportcentrum Olivier op te waarderen tot een aantrekkelijk, open sportpark.

Dit met uitbreiding en renovatie van sporthal De Stormmeeuw en een moderne sportinfrastructuur voor voetbal en hockey.

Nieuwe onthaalruimte

De gasleiding wordt er momenteel gesaneerd en ook de trap van de cafetaria wordt uitgebroken. De elektriciteit en het sanitair worden vernieuwd en in het nieuwe eigentijdse onthaal van de sporthal komt een lift. Naast een nieuwe onthaalruimte komt er een judozaal en wordt het terras van de cafetaria uitgebreid. Ook de omgeving van de sporthal wordt verfraaid met een uitbreiding van de parking.

In het sportcentrum Olivier gebeurden eerder al kleine investeringen. Op het A-terrein is de kunstgrasmat met kurkvulling (481.347 euro) afgewerkt. De verlichting is aangepast tot 200 Lux (11.292 euro). Er werd een omheining geplaatst van 8 meter hoog en een betonpad rond het kunstgrasveld op het B-voetbalveld (198.759 euro). Er is een nieuwe installatie voor speer- en discuswerpen voorzien (44.770 euro).

In de loop van 2018 starten ook de werkzaamheden voor de uitbreiding van de voetbaltribune met twee nieuwe vleugels met hospitalityruimte, nieuwe kleedkamers en bergruimte.

Open park

In 2019 komt er aan het hockeyterrein een nieuw gebouw met kleedruimten en een cafetaria. Als laatste stap wordt het stadion Olivier van een omheind fort omgevormd tot een open park.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier