René Rosseel uit Desselgem zwaait af na 45 jaar dienst bij Renson in Waregem

© gf
Redactie KW

‘Bezig blijven’ en ‘niet stil kunnen zitten’: dat is naar eigen zeggen de reden waarom René Rosseel uit Desselgem (61) in 2014 nog bedankte voor de status van bruggepensioneerde. Met nog een aantal jaartjes extra op de teller, trok hij gisteren na 45 jaar wel definitief de Renson-deur achter zich dicht.

René begon zijn loopbaan bij Renson in de productie van de schuifverluchtingen, destijds hét stokpaardje van Renson. “In 1974 kwam daar trouwens nog behoorlijk wat handwerk bij kijken, hoewel de ‘lengten’ voor die tijd toch al behoorlijk machinaal verwerkt werden. Ik ben trouwens maar liefst 32 jaar actief geweest op die afdeling. Tot ik geleidelijk aan ook meer op montage terechtkwam.” Was er iets nieuws te doen, dan was René in die tijd trouwens wel vaker de eerste om dat uit te testen aangezien hij intussen van heel wat producten op de hoogte was.Met al die kennis en ervaring kwam René later in zijn carrière in de modellenafdeling terecht, waar hij mee instond voor de uitwerking van stalen, beursmodellen en Point of sales-materiaal.

Met al die jaren op de teller is René dan ook een bevoorrecht getuige geweest van de snelle groei die Renson als familiebedrijf doormaakte. “Ik heb niet alleen de firma enorm zien groeien en uitbreiden, maar ook heel wat medewerkers zien komen en gaan. Ik begon als schoolverlater in de Kalkhoevestraat en daarna heb ik stuk voor stuk de uitbreidingen in de Maalbeekstraat meegemaakt. In de productiehal waar nu de modellenafdeling gevestigd is, was ik trouwens de eerste die er aan de slag ging.”

René Rosseel uit Desselgem zwaait af na 45 jaar dienst bij Renson in Waregem
© gf

“Ik kijk met veel trots terug op mijn loopbaan bij Renson. Het was ook heel fijn werken voor een firma die nooit stilstaat, altijd mee blijft evolueren en zo positief ingesteld is. Als je ergens zo lang aan de slag blijft, kan het niet anders of het is daar gewoon goed, niet?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier