Reinout Ghijs uit Aartrijke verkoopt postkaarten voor ‘Time for Lyme’

Reinout Ghijs verkoopt drie reeksen postkaarten aan 5 euro per reeks. "De foto's heb ik allemaal zelf genomen. Sinds ik ziek ben, heb ik een passie ontwikkeld voor fotografie." © Foto BC

Zelf lijdt hij al twee jaar aan de ziekte van Lyme, maar Reinout Ghijs blijft niet bij de pakken zitten. Om het onderzoek naar deze ziekte te ondersteunen, zet hij een actie op poten voor De Warmste Week. En dat doet hij met postkaarten van foto’s die hij zelf genomen heeft. “Sinds ik ziek ben, heb ik een passie ontwikkeld voor fotografie”, zegt de 16-jarige Aartrijkenaar.

Reinout is de zoon van Dieter Ghijs en Veerle Gouwy en woont in de Brugse Heirweg in Aartrijke. Al twee jaar lijdt de 16-jarige Aartrijkenaar aan de ziekte van Lyme. “Na enkele onderzoeken kreeg ik in maart 2017 eindelijk de diagnose te horen. De gevolgen van mijn ziekte gaan ver”, begint Reinout. “Zo kan ik momenteel niet naar school en ook de lessen via Bednet volgen lukt mij niet meer. Het is gewoonweg te lastig, want Lyme put je lichaam helemaal uit. Al ben ik hoopvol naar de toekomst toe, want ik boek vooruitgang. Al ga ik nog een lange weg tegemoet, want het gaat heel erg traag. Naast het nemen van heel veel medicatie, ga ik wekelijks naar de revalidatie, hippotherapie, faciatherapie en de psycholoog die mij helpt om te gaan met mijn chronische ziekte.”

Tijdens zijn ziekte heeft Reinout wel een nieuw talent ontdekt bij zichzelf. “Ik heb me toegelegd op fotografie. Ik ben er echt door gepassioneerd en het helpt mij om te gaan met mijn ziekte. Ik hoop dat het in de toekomst mogelijk zal zijn voor mij om fotografie te studeren.”

Weinig erkenning

“Die nieuwe hobby heeft mij ook geïnspireerd om naar aanleiding van De Warmste Week van Studio Brussel een actie op poten te zetten ten voordele van Time for Lyme, een vereniging die strijdt voor (h)erkenning van late stage Lyme, de chronische ziekte waar ik zelf aan lijd en die veroorzaakt wordt door een tekenbeet. Zo kan ik meewerken aan de bekendmaking en het onderzoek naar diagnose en behandeling. Er is namelijk nog veel werk aan de winkel, zeker naar erkenning toe.”

Vorig jaar zette Reinout ook al een postkaartenactie op poten en die bracht liefst 3.300 euro op. Ook dit jaar hoopt Reinout om zo’n mooie bijdrage te kunnen doen aan Time for Lyme. “Vorig jaar verkocht ik een reeks van drie postkaarten, dit jaar heb ik er twee extra reeksen aan toegevoegd. Mensen kunnen dus een keuze maken. Ik wil nu al de mensen bedanken die mijn actie willen steunen.”

Reinout verkoopt postkaarten (enveloppen inbegrepen) in pakketjes van drie stuks voor 5 euro. Je kunt hem contacteren via Facebook of op postkaarten-for-lyme@hotmail.com.

Reinout houdt ook een blog bij over zijn ziekte, die lees je op reinoutghijs.wixsite.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier