Reginald Moreels wil het slechte bestrijden om betere mensen te worden

31/12/17 om 17:10 - Bijgewerkt om 17:09

Reginald Moreels heeft op dit ogenblik geen politieke ambities. "Ik blijf nog altijd de politiek geïnteresseerd volgen", zegt hij. "Ik ben er nooit door gedegouteerd geweest. Anderzijds ben ik 67 en hoe ouder, hoe minder kansen men krijgt in de politiek; toch denk ik nog een electorale achterban te kunnen enthousiasmeren." De Oostendse dokter is ook nog actief als oorlogschirurg en schreef een essay over goed en kwaad: 'Is de mens slecht?' "De zin van ons leven is het slechte bestrijden om betere mensen te worden", zegt Reginald Moreels.

"Zo'n 3,5 jaar geleden groeide bij mij tijdens mijn lange fietstochten en na al mijn ervaringen als oorlogschirurg in conflictgebieden, meer en meer het besef dat het slecht zijn inherent is aan de mens. Dat probeer ik in mijn boek genetisch, filosofisch, neurofysiologisch en spiritueel-religieus te duiden. Stilaan kwam ik bij het schrijven en nadenken ook tot meer inzicht om uiteindelijk tot het besluit te komen dat de zin van ons leven uiteindelijk is: het slechte bestrijden om betere mensen te worden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!