Redding Blankenbergs visserspaar halfweg

vlnr Georges Férir, Rita De Troyer, Joëlle Cuinié, Ilse Coenen en Alberta Van Asbroeck © WHO
Redactie KW

De vzw Vriendenkring Stadsgidsen laat weten dat de redding van het Blankenbergse visserspaar uit het interieur van Vishandel Azuur ongeveer halfweg is.

Het pand in de Molenstraat wordt nog dit jaar afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. De stadsgidsen zetten daarom een crowdfundingsactie op waarmee ze de waardevolle tegeltableaus volledig hopen te kunnen hermonteren.

“Ondertussen zijn alle tegels van het tableau met de visser opnieuw ingevuld en, als je weet dat elke tegel tegen 50 euro gesponsord werd en er zo 84 in één paneel zitten, dan is dat tot nog toe dus geen slecht resultaat. Maar we zijn er nog niet: de restauratie- en montagekosten lopen verder op”, zegt Alberta Van Asbroeck, die zich over het hele project ontfermt.

De tegeltableaus zouden na de restauratie een nieuw plaatsje krijgen in het Infopunt Toerisme in de Hoogstraat. “Die locatie is daar perfect voor”, zegt erfgoedschepen Philip Konings, “de Blankenbergse visserskoppen zullen er mooi contrasteren met de cleane witte achtergrond in die ruimte.”

Je bijdrage storten kan op rekeningnummer 094 0882 3331 6014 van VSB vzw, met vermelding ‘Een nieuwe thuishaven voor Blankenbergse vissers’. Met 50 euro sponsor je een tegel, maar ook een bijdrage van 10 euro is al welkom.

(WKH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier