Red chihuahua Marco en kom naar het benefiet in Klerken

© BRU
Redactie KW

Eddy Kesteloot en zijn echtgenote Ginette Casier organiseren een benefiet om geld in te zamelen om zo hun chihuahua Marco te kunnen laten opereren. Die operatie is noodzakelijk, anders zal Marco binnen het jaar sterven. Wie dat wil voorkomen, wordt verwacht op 16 december in Klerken.

Eddy Kesteloot (62) en Ginette Casier (60) uit de Steenbakkerijstraat zijn triest nadat ze van de dierenarts te horen kregen dat de levensduur van hun jongste viervoeter niet is wat het zou moeten zijn: 12 tot 20 jaar. Sterker nog, als niet snel wordt ingegrepen, zal hun chihuahua Marco, net als zijn broer Arno, binnen het jaar sterven.

“Het was even slikken toen Ginette en ik de diagnose van de dierenarts te horen kregen”, vertelt Eddy met tranen in de ogen. “We zijn namelijk dierenliefhebbers in hart en nieren. Onze eerste chihuahua kocht ik 15 jaar geleden als gezelschapsdiertje voor mijn moeder. Zij woonde toen bij mij in, maar intussen is ze overleden. Ze was 84.”

3.000 euro

“Toen Max even geleden overleed, besloot ik om een nieuwe chihuahua in huis te halen. Het werden er al snel twee en vier maanden geleden kwam Marco er ook nog bij. Heel wat mensen vragen zich af wat je met drie chihuahua’s moet, maar de liefde die je van die hondjes krijgt is onbeschrijfelijk.” Enkele weken geleden werd echter vastgesteld dat de kransslagader van chihuahua Marco vernauwd is, waardoor de dagen van het hondje zijn geteld. Enkel een snelle ingreep van 3.000 euro in een gespecialiseerde dierenkliniek in Ruiselede, kan het hondje nog redden.

“De kostprijs van deze ingreep kan ik, hoe graag ik dat ook wil, onmogelijk betalen”, zucht Eddy, terwijl hij een traan wegpinkt. “Toen we Marco’s probleem aan fokster Tania Beauprez van De Boskant Chihuahuatjes uit Houthulst voorlegden, voelde ze meteen met ons mee. Ze dacht onmiddellijk na over een manier om geld in te zamelen. Via een benefiet hopen we het nodigde bedrag te verzamelen zodat de zware ingreep die Marco nodig heeft zo snel mogelijk kan uitgevoerd worden.”

Ondertussen sloten de chihuahua-fokkers Bianca Vandeputte en Angelo Beauprez van het Hondjesparadijs zich ook al aan bij het benefiet dat op zaterdag 16 december plaatsvindt. Afspraak vanaf 14 uur in oc Het Heuvelhuis op het dorpsplein in Klerken.

Spaghetti of macaroni?

Het benefiet bestaat uit een wandeling en een eetfestijn. Je kan kiezen tussen spaghetti en macaroni met kaas en ham. De prijs bedraagt 12 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen. Het benefiet wordt ‘s avonds afgesloten met een bingoavond. Naast het benefiet worden ook steunkaarten verkocht aan 5 euro per stuk. (BRU)

Info: Kaarten voor het benefiet zijn te verkrijgen op het nummer 056 71 89 30 of 0473 25 60 95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier