Rapport vernietigend voor brandweerzone Fluvia: "Veiligheid van bevolking in het gedrang"

11/10/18 om 17:17 - Bijgewerkt om 17:38

Nadat de brandweerlui in de hulpverleningszone Fluvia eerder aan de alarmbel hadden getrokken, maakt een rapport van brandweerinspectie van het ministerie van Binnenlandse zaken nu brandhout van de bedrijfsvoering en het management bij Fluvia. Door de vele tekortkomingen in het beleid komt de veiligheid van het personeel en de bevolking in het gedrang. Als er niet wordt ingegrepen, is het niet de vraag of er iets fout zal lopen, maar wanneer dat zal voorvallen, aldus het rapport. De inspectie adviseert om zonecommandant Frank Maertens te laten begeleiden door een onafhankelijke coach en roept ook de burgemeesters van de zone op om hun verantwoordelijkheid op te nemen.

In de maanden juli en augustus deed de speciale inspectiedienst van Binnenlandse Zaken negen onaangekondigde postbezoeken in de zone Fluvia. Het laatste bezoek gebeurde in het hoofdkwartier van Fluvia in Kortrijk. Het verslag van de situatie die controleur Marc Heylenbosch daar aantrof, is niet mals. Andere zones worden ook regelmatig gecontroleerd, maar een anonieme bron bij Binnenlandse Zaken verklapt ons dat er sinds de oprichting van de nieuwe hulpverleningszones nog nooit zo'n kritisch rapport is opgemaakt door de brandweerinspectie.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!