‘Rapper dan een ezel’ voor TeamSuzan en Kinderkankerfonds

Angelique Descheemaeker, de kleine Suzan en Stefanie Vervalle, die tijdens de Ezelsmarathon geld bij elkaar loopt voor Suzan. © BRU
Redactie KW

Stefanie Vervalle (39) is een van de deelnemers die op ezelsvrijdag en tevens de dag dat ze jarig is, de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’ zal lopen. Naast haar sportieve prestatie wil Stefanie eveneens geld inzamelen door zich te laten sponsoren ten voordele van het Kinderkankerfonds.

Een groot verjaardagsfeest zit er op vrijdag 5 oktober niet in voor de jarige Stefanie Vervalle, gezien ze ervoor opteerde om die dag deel te nemen aan de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’. Stefanie heeft in de laatste vier jaar nog amper haar loopschoenen aanknoopt. Toch doet ze er alles aan om tijdig fit te zijn voor haar deelname en daarvoor heeft ze een heel bijzondere reden. “Suzan Claerhout, een meisje dat op 25 september aanstaande haar zesde verjaardag mag vieren, is mijn inspiratiebron“, vertelt Stefanie. “Ik leerde Suzan kennen via Chiro Sint-Michiel waar ook mijn dochter lid van is. Maar daarnaast heeft mijn deelname aan de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’ nog een andere bijzondere betekenis. Naast het feit dat ik die dag jarig ben en 39 jaar word, is dit ook de leeftijd waarop mijn vader Zeno overleed. Deze toevallige samenloop van omstandigheden wil ik niet zomaar laten voorbijgaan en daarom draag ik mijn deelname aan deze halve marathon op aan mijn vader.” Op woensdag 13 juni van dit jaar werd bij de kleine Suzan Claerhout uit Kuurne de diagnose kanker vastgesteld, waardoor het kleine maar moedige meisje vijf weken lang diende opgenomen te worden in het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth in Gent.

Ellende vergeten

“Deze diagnose sloeg in als in bom”, vertelt haar mama Angelique Descheemaeker. “Toen de gezondheid van Suzan plotseling snel achteruitging, hadden we er het raden naar hoe dat kwam, gezien nogmaar pas een bloedstaal van haar was afgenomen die volledig in orde bleek. Pas toen we haar op 13 juni binnen brachten op de spoed in het AZ Groeninge en een nieuw bloedstaal van haar werd afgenomen, volgde een diagnose waar zowel mijn man als ikzelf niet hadden durven aan denken: acute leukemie.”

Door haar ziekte kan Suzan voorlopig niet meer naar school en dient ze de lessen via Bednet te volgen. Ook haar voeding werd intussen aangepast en vriendjes en vriendinnetjes ontvangen thuis zit er niet meer in. “Dankzij het Kinderkankerfonds kunnen kinderen als Suzan even de ellende vergeten tijdens hun strijd tegen kanker“, gaat Stefanie verder. “Deze vzw biedt tevens ook psychologische ondersteuning aan Suzan en haar familie en dit inspireerde mij om me tijdens mijn deelname aan de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’ te laten sponsoren ten voordele van het Kinderkankerfonds. Onder de benaming TeamSuzan werd eveneens een Facebookgroep opgericht waarop T-shirts te koop worden aangeboden met het opschrift TeamSuzan en er wordt ook een houtsculptuur van de hand van Martin Deloddere geveild. De opbrengst daarvan gaat eveneens naar het Kinderkankerfonds.”

Suzan is nog steeds in behandeling en moet geregeld naar Gent om er een chemobehandeling te volgen, wat voor heel wat nevenwerkingen zorgt bij haar, maar blijft positief. Wie de actie van Stefanie wil steunen, kan dit via het rekeningnummer BE31 2850 3053 8255 met als mededeling TeamSuzan. Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier