Rampenfonds staat bomvolle zaal getroffenen te woord in Wingene

De Verrekijker zat bomvol. © WD
Redactie KW

Wie dacht het over zijn persoonlijk dossier te kunnen hebben was wel wat ontgoocheld.

Op initiatief van het gemeentebestuur van Wingene kwam Dirk Demoor en de vereffenaars van de Wingense Brandverzekering dinsdagavond uitleg geven op een informatievergadering. Demoor is de specialist van het Vlaams Rampenfonds. De Verrekijker zat bomvol en zelfs aan de ingang van de zaal én buiten probeerden mensen de bijeenkomst te volgen.

Dirk Demoor gaf uitleg bij de bevoegde instanties voor de drie verschillende rampen die Wingene hebben geteisterd: de valwinden van 25 januari 2014, de hagelstorm van 7 en 8 juni 2014 en de overvloedige regenval van 27 tot 29 juli 2014. Daarna had hij het over het samenstellen en het versturen ervan binnen de vastgestelde termijn. Ook het advocatenkantoor dat instaat voor de vereffening van de Wingense Brandverzekering gaf een stand van zaken.

Geen tijd voor persoonlijke dossiers

Heel wat aanwezigen hadden mappen bij, waarin al hun administratie in verband met hun schade stak. Ze konden ook vragen stellen, zowel aan de vertegenwoordiger van het Rampenfonds als aan de vereffenaars. Het was onmogelijk op alle vragen onmiddellijk een antwoord te geven. Het belangrijkste was dat de getroffenen duidelijkheid kregen over het opstellen van hun dossier, welke instantie bevoegd is en in welke termijn de dossiers ingestuurd moeten worden.

Wie dacht het over zijn persoonlijk dossier te kunnen hebben was wel wat ontgoocheld. Door de massale opkomst was het onmogelijk om daar op in te gaan.

(WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier