Rallysprint van Moorslede lokt 20-tal teams uit eigen regio

Het bestuur is klaar voor een nieuwe Rallysprint in Moorslede. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

De jaarlijkse rallysprint van Moorslede zit er opnieuw aan te komen. Inmiddels is al een honderdtal teams ingeschreven. 20 van die teams hebben op een of andere manier een band met de gemeente. “De rallysprint is ideaal om wat ervaring binnen de sport op te doen.”

De Rallysprint is dit jaar de opener van het rallyseizoen in Vlaanderen. De ideale manier dus voor heel wat teams om hun wagen te testen of nog op put te zetten voor de wedstrijden die later dit jaar georganiseerd worden.

“De inschrijvingen lopen vlot binnen. Ieder jaar streven we ernaar om een 100-tal teams aan de start te hebben. Die kaap hebben we nu al bereikt”, aldus Marc Maesen, voorzitter van autoclub Dadizele. Bij die deelnemers zijn er heel wat mensen die op een of andere manier een band hebben met de gemeente.

Rallygrond

“We merken dat de interesse van binnen de gemeente groot is. Sowieso is West-Vlaanderen al rallyminded, maar blijkbaar beschikken we hier in Moorslede toch over een stukje echte rallygrond.” Een van die Moorsleedse teams rijdt op 10 maart rond met een Citroen Saxo. Cederic Maddens en Jonas Verhulst, beiden 28, hebben al ervaring als co-piloot, maar kruipen tijdens de Rallysprint van Moorslede afwisselend achter het stuur. “We zullen elk twee klassementsproeven rijden. Het is aftellen naar onze eerste wedstrijd. Onze ambitie is aankomen en ons amuseren. Later dit jaar rijden we misschien dan ook nog de wedstrijd in Staden.” Ook Cederic en Jonas merken dat de rallysport leeft in Moorslede.

Ander parcours

“Burgemeester Ward Vergote is rallyminded. Ik denk dat dat daar ook wel een invloed op heeft.” Vergote rijdt net zoals vorig jaar met de veiligheidswagen en controleert of het parcours er veilig genoeg bij ligt.

In vergelijking met de voorbije twee jaar hebben de leden van Autoclub Dadizele niet aan het parcours gesleuteld. “We opteren ervoor om drie jaar hetzelfde parcours te behouden. Nu zijn we aan het derde jaar toe met hetzelfde parcours. We merken dat de toeschouwers en de piloten wel vragende partij zijn om eens te veranderen van parcours. De spectaculaire stukken blijven volgend jaar natuurlijk wel behouden”, legt Maesen uit. Dit jaar wordt er enkel op Moorsleedse wegen geracet. De auto’s vertrekken weer in de omgeving van de basiliek.

Inschrijvingstafel

Met café De Pompeschitter had Autoclub Dadizele de voorbije jaren een vast rallylokaal. Het café is echter sinds enige tijd gesloten. “Vergaderen doen we elke maand in een andere horecazaak. Op die manier steunen we meerdere zaken.” De inschrijvingstafel van de rallysprint verhuist dit jaar van de Pompeschitter naar pc Den Ommeganck. De deelnemers moeten er langsgaan voor de controle van hun documenten. “Aan de start komen heel wat piloten die ervaring willen opdoen binnen de rallysport. Onze rallysprint is daar een ideale wedstrijd voor. Daarnaast schreven zich ook al enkele gevestigde waarden in.”

Onder andere Paul Lietaer, Steve Bécaert, Bert Coene en Pieter-Maeyaert zullen in Moorslede te zien zijn. De rallysprint start om 8.30 uur ‘s morgens.

In totaal worden er vier klassementsproeven gereden. Omstreeks 17 uur zal wellicht geweten zijn wie de Rallysprint van Moorslede op zijn of haar naam mag schrijven. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier