Rally toont warm hart voor mecanicien met jongdementie

24/11/17 om 07:00 - Bijgewerkt om 09:07

Tijdens de '6 uren van Kortrijk' zal Autostal Groeninghe iedereen warm maken om een bijdrage te leveren aan vzw Het Ventiel uit Hulste. Dat is een organisatie die werkt rond jongdementie. Rita Debaere omschrijft de vzw als een tweede familie. "Ik kan er praten met partners van mensen met jongdementie. We begrijpen elkaar zonder veel woorden."

Vijf jaar geleden werd bij Frank Hosten (57) uit Zwevegem Alzheimer vastgesteld. Zijn echtgenote Rita Debaere (55) vertelt: "De ziekte was al een paar jaar aan het sluimeren. Eerst vergat hij zaken die ik hem zeker had verteld. In het begin maakte ik me daar erg druk in, ik dacht dat hij niet naar me luisterde als ik iets vertelde", aldus Rita. "Maar dan kregen we van zijn werkgever Bekaert te horen dat hij bepaalde taken niet meer correct uitvoerde. Ook daar stelde men zich daar vragen bij. Frank was anders altijd erg punctueel."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!