Rally in Kortrijk werd gevolgd vanuit commandopost in Marke

Redactie KW

Voor de rally ‘6 uren van Kortrijk’ werd zowel op zaterdag als op zondag in het politiecommissariaat Ter Doenaert in de Baliestraat in Marke een commandopost ingericht.

Bij dit sportief evenement spelen de veiligheidsdiensten een belangrijke rol. Hiervoor werken de disciplines van de organisatie (Autostal Groeninghe), het Rode Kruis, het RED-team (dokters), de brandweer en de politie nauw samen.

Filip Devriendt, coördinator operationele directies binnen Politiezone Vlas : “De politie stond mee in voor het algemeen veilig verloop van de rally. Met de terreurdreiging voerden we meer controle uit op plaatsen waar veel publiek komt. We hadden mobiele ploegen op het terrein. Drie flitsvoertuigen voerden zaterdag maar ook zondag permanent snelheidscontroles uit. Zonden werden 30 politiemensen ingezet. Om de orde te handhaven werd er samengewerkt met andere lokale politiezones (PZ Vlas, PZ Mira, PZ Grensleie, PZ Moeskroen) en de federale spoorweg- en autowegenpolitie.”

“Er is een heel goede samenwerking tussen de verschillende diensten”, zegt Sandro Delaere, communicatiemedewerker Autostal Groeninghe. “We hadden 175 betalende inschrijvingen voor het evenement. Zaterdag en zondag hebben we enkele kleine incidenten gehad.”

Zaterdag was de post van 12 uur tot 21 uur tijdens de verkenningsritten en de eerste klassementsproef volledig operationeel. Het zwaartepunt lag op zondag wanneer de vier klassementsproeven gereden werden. Van 7 tot 19 uur was de post opnieuw volledig operationeel en bemand door de verschillende disciplines. Ook burgemeester Vincent Van Quickenborne bracht een bezoek aan de commandopost.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier