Raf & Ginette stellen hun eerste single voor aan Roeselare én willen gefilmd worden

Raf en Ginette dromen van het sterrendom. Zaterdag stellen ze hun eerste single voor. © (gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Raf & Ginette zijn het nieuwste muzikaal duo van Roeselare. Speciaal voor de Batjes pakken ze uit met een single. Zaterdag stellen ze die voor en bedoeling is dat de mensen hen ondertussen filmen.

Op zaterdag 8 juni vanaf 15 uur gaan Raf & Ginette al wandelend door het centrum van Roeselare hun eerste single laten horen aan de shoppende bezoekers van de stad. Bedoeling is dat er zoveel mogelijk filmpjes van hun passage door de stad op Facebook en Instagram belanden met de hashtags #rafenginette en #VANRSL.

Raf: “Met al dat beeldmateriaal kunnen we dan straks aan de slag om een collage-videoclip te maken voor ons eerste nummer, dat toepasselijk de naam ‘Raf & Ginette’ kreeg.”

Tijdens de Batjes vat het kleurrijke duo voor de tweede keer opnieuw post ter hoogte van De lange giraf in de Zuidstraat 7 – naast het stadhuis – waar ze op zaterdag 22 en zondag 23 juni minstens één keer per uur hun aanstekelijke single voor het aanwezige publiek en passanten zullen brengen. Op zaterdag doen ze dat in gezelschap van DJ Bill, terwijl op zondag DJ Dick achter de knoppen staat. “We willen de mensen zo graag gelukkig maken met ons nummertje, dat met zijn disco tune zeker in je hoofd blijft hangen”, aldus Ginette.

“Maar ons droom voor deze Batjes is dat we ook op andere podia in de stad de kans krijgen om onze single te brengen. Ook bij onze vrienden van Radio Bingo hopen we op wat airplay”, besluit Raf.

Raf Delange werd geboren in 1958 in Roeselare in een gezin dat woonde in de Blekerijstraat. Hij was de jongste van vijf kinderen, en zijn vader was een een rasechte Nieuwmarkter. Hij leurde – vooral in de Ardennen – met elastiek en lakens. De zaken gingen goed, waardoor Raf bij het overlijden van zijn vader in 1976 een mooie erfenis opstreek.

Helaas was deze plotse rijkdom voor de jonge Raf niet echt een geschenk. Hij trok met zakken vol Belgische franken naar het casino van Middelkerke waar hij minstens de helft van zijn fortuin – toch wel een viertal miljoen belgische franken – in twee weken tijd verspeelde.

In die periode leerde hij in De Beurs aan het station van Roeselare Ginette kennen, die daar actief was als toiletdame. Het was liefde op het eerste gezicht. Ginette had snel door dat ze Raf moest vrijwaren van de roulette, wilde hij nog iets overhouden van zijn erfenis. Het jonge koppel ging als snel samenwonen.

Ginette introduceerde Raf bij de eigenaar van De Beurs, zodat hij er aan de slag kon als DJ voor vele feesten: DJ Raf was geboren. Het was midden jaren 80, de disco was net voorbij, maar het waren interessante jaren op muzikaal gebied… En nu, zovele jaren later komt een droom uit voor dit muzikale koppel: hun eerste single is een feit: Raf & Ginette. En ze willen de sterren van de Batjes worden …

Film Raf & Ginette op zaterdagnamidag 8 juni in het centrum van Roeselare en post je filmpje op Facebook en Instagram met #rafenginette en #VANRSL.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier