Radio Gemini stopt ermee

De medewerkers dienden zaterdagmiddag noodgedwongen de uitzendingen te staken © (Foto GV)
Redactie KW

Zaterdagmiddag om 12 uur werden de uitzendingen van Radio Gemini definitief gestaakt. Financiële problemen zijn de oorzaak.

Begin mei vorig jaar ging de Zwevegemse lokale radio Wasabi een samenwerking aan met de Kortrijkse vzw Gemini. Wasabi had sedert begin 2018 geen uitzendvergunning meer, maar beschikte wel over moderne studio’s. Gemini had dan weer geen studio’s, maar wel een vergunning. Met de samenwerking was er opnieuw lokale radio in Zwevegem en Kortrijk.

Lang heeft het sprookje niet mogen duren. Zaterdagmiddag werden de uitzendingen van Radio Gemini definitief gestaakt. “Deze week kregen we een bericht van het management van vzw Radio Gemini om de uitzendingen definitief te staken vanwege financiële redenen. Uiteraard respecteren wij die beslissing.”, aldus James Vanwelleghem van Wasabi Fm.

Hoe het nu verder moet met Wasabi, nu Gemini niet meer bestaat, is nog niet duidelijk. Wel wil men de luisteraars danken die de zender trouw bleven. Ook de radiocollega’s die het Zwevegemse radio-avontuur mogelijk maakten, delen in de dankbetuigingen.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier