Raad van bestuur Sint-Paulus trekt huidig plan in na klacht, Hemelvaart reageert opgelucht

Hemelvaart organiseerde eind januari nog een stil protest tegen de hervormingsplannen. © foto a-PNW
Redactie KW

Na een klacht van het personeel van Hemelvaart bij de Commissie Zorgvuldig Bestuur, heeft de raad van bestuur van de scholengemeenschap Sint-Paulus beslist om het huidig plan in te trekken. “Daardoor is er geen grond meer voor een klacht”, aldus Jean-Marie Noreillie, coördinerend directeur van de scholengemeenschap. Hemelvaart reageert opgelucht.

Al meer dan 20 jaar vormen de Waregemse scholen Aleydis, het Heilig-Hartcollege, O.L.V.-Hemelvaart, Vibso en VTI Waregem een scholengemeenschap met het Sint-Vincentius-instituut uit Anzegem en het Sint-Jan Berchmanscollege uit Avelgem. Vanaf 1 september wil de scholengemeenschap naar buiten treden vanuit één naam en met één visie. Die nieuwe naam en de vernieuwingen voor alle scholen werden op maandag 28 januari voorgesteld in het Waregemse stadhuis.

Die dag stelde de scholengemeenschap een hervormingsplan voor waarbij sommige studierichtingen van campus zouden veranderen. Zo zou Hemelvaart bijvoorbeeld de richting klassieke talen vanaf het derde jaar zien verhuizen naar het Heilig Hartcollege. De leerkrachten en leerlingen van Hemelvaart zagen dit niet zitten en reageerden prompt met een stil protest en een klacht bij het Agentschap voor Onderwijsdiensten. Die zou de klacht bespreken op 11 maart.

“Om onze leerlingen alle kansen te geven zich volop te ontwikkelen binnen het kader van de modernisering van het secundair onderwijs, besliste de scholengemeenschap Sint-Paulus het structuurplan voor het studieaanbod vanaf september 2019 te herbekijken”, reageert Jean-Marie Noreillie nu. “Naar aanleiding van de klacht die door personeel van de campus Hemelvaart bij de Commissie Zorgvuldig Bestuur is ingediend, heeft het schoolbestuur vastgesteld dat het bij de totstandkoming van dat structuurplan niet alle schoolraden voldoende heeft geconsulteerd.”

“Daarom besliste de raad van bestuur om het huidige plan in te trekken, waardoor er geen grond meer is voor de klacht“, aldus Jean-Marie Noreillie in naam van het directiecomité. “Het schoolbestuur wil zo het participatieproces, zoals voorzien in het decreet, correct uitvoeren en alle kansen geven. Nog vóór de krokusvakantie starten we met het eerste formeel overleg met de schoolraad van de campus Hemelvaart. Het schoolbestuur is ervan overtuigd dat deze aanpak zal leiden tot een sterker draagvlak voor de dynamische uitrol van een noodzakelijk strategisch structuurplan in alle campussen.”

Het leerkrachtenkorps van de Sint-Paulusschool campus Hemelvaart reageert opgelucht op het bericht dat de scholengemeenschap haar omstreden hervormingsplannen intrekt. “We kijken uit naar het participatieplan“, klinkt het. (PNW/CTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier