Quiz De Ranke een succes met 125 deelnemers

© MD
Redactie KW

Het team van de leefgroep De Ranke van De Lovie organiseerde voor de vijfde keer de ‘Quiz Ranke’ in het Trefhuis.

Ranke is een leefgroep gelegen op het kasteelpark van De Lovie. Het huisvest dertien mensen met een verstandelijke handicap. Het team van opvoeders bestaat uit zeven gemotiveerde mensen: Geert Vandaele, Elise Bonte, Sofie Claeys, Wendy Gruwier, Siska Descamps, Evelyne Degruyter, Liesbet Ryon en Tom Bordeaux.

Presentator Geert Vandaele: “De opbrengst van de quiz gaat zoals ieder jaar naar de leefgroepwerking. Zo konden wij met de opbrengsten van vorige edities ondermeer een tandem, een volledig uitgerust BBQ-stel, hangmat, schommelstoel, airfryer en nog zoveel meer, die de bewoners ten goede komen, aankopen. Er is nog geen definitief bedrag van de opbrengst bekend, meestal varieert dit tussen de 1.300 en 1.500 euro. Er deden 25 ploegen van telkens vijf personen mee. De vragen besloegen verschillende onderwerpen (sport, muziek, actualiteit, geschiedenis,..), zodat alle deelnemers hun expertise konden toepassen.”

Na acht rondes met telkens tien vragen, vier extra fotorondes en twee stressrondes (na drie spelplezier) eindigden ploeg CAR 54 en ploeg Olifant met een ex aequo. Voor het eerst heeft het juiste antwoord op een schiftingsvraag de uiteindelijke winnaar aangeduid: team Olifant.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier