Protestactie tegen parking aan Katelijnepoort in Brugge

21/01/18 om 13:01 - Bijgewerkt om 13:00

Een grote groep actievoerders heeft zondagvoormiddag geprotesteerd tegen de aanleg van een randparking voor 450 wagens aan de Katelijnepoort in Brugge.

Protestactie tegen parking aan Katelijnepoort in Brugge

© Davy Coghe

Buurtbewoners kwamen zondag om 11 uur ter plekke om te protesteren tegen de aanleg van de randparking. Ze hingen er ook strooibriefjes van hun petitie op aan een waslijn.

De vzw Groen roept de stad op niet over te gaan tot het kappen van de wilgen en de plannen voor een nieuwe parking tussen het kanaal Brugge-Gent, het Zuidervaartje en de Katelijnebrug te herzien. "Op de Geopunt-kaart wordt de site gecatalogeerd als historisch permanent grasland, beschermd door de natuurwetgeving", haalt woordvoerder Eric Vereecke aan.

"Het inrichten van een parking op die plaats is verkeerstechnisch onverantwoord. Verkeer van en naar de parking zal in conflict komen met het drukke verkeer op de Baron Ruzettelaan. Er wordt een onveilige situatie in de hand gewerkt. Een bijkomende parking aldaar is lelijk en ongezond. Het aantrekkelijk groene karakter van deze open ruimte wordt grondig verstoord en de luchtvervuiling neemt toe. Er zijn tal van betere alternatieven: opwaarderen van de parking in Steenbrugge door inschakeling van frequente shuttle-busjes, een verdiep op de stationsparking, een ondergrondse parking op het kanaaleiland of op het Bargeplein."

Protestactie tegen parking aan Katelijnepoort in Brugge

© Davy Coghe

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!