Project rond voedselreductie in Brugge valt in de prijzen in Valencia

23/10/17 om 13:31 - Bijgewerkt om 13:30

Stad Brugge nam in 2015-2016 deel aan het Food Smart Cities for development project en ondertekende in oktober 2015 hiertoe het Milan Urban Food Policy Pact (MUFPP).

Project rond voedselreductie in Brugge valt in de prijzen in Valencia

Karine De Batselier (dienst Leefmilieu) en Schepen Mieke Hoste © GF

Het MUFPP deed een oproep aan alle deelnemende steden om projecten in te dienen voor de uitreiking van MUFPP Awards op 20 oktober 2017 in Valencia. Het doel van deze Milaanpact Awards is om acties en uitwisseling in voedselbeleid te stimuleren tussen de deelnemende steden van de MUFPP. Stad Brugge ging hierop in en schoof deze projecten naar voor: 'handleiding duurzame voeding' en 'voedselverliesproject in Brugse zorginstellingen'.

Stad Brugge viel in de prijzen met het innovatief project rond voedselreductie in Brugse zorginstellingen en mocht de Special Mention Award ontvangen in de categorie 'Food Waste'.

"Voedselverlies zit vervat in de duurzame voedselstrategie van Stad Brugge en is belangrijk in het behalen van de doelstelling Bruggeklimaatneutraal 2050", zegt Schepen Mieke Hoste. "Food Lab Brugge stelde in het kader van het Europees project 'Food Smart Cities for Development' een strategie op rond duurzame voeding: de Food Guidelines. Een van de strategische prioriteiten was de 'Reductie van voedseloverschotten bij publieke organisaties'. Stad Brugge spitst de actie rond voedselverlies toe op de sector zorginstellingen en kreeg van OVAM een subsidie van 50 procent voor het project. OVAM en departement WVG (welzijn, volksgezondheid en gezin) worden ook verder betrokken bij de concrete uitwerking."

Stad Brugge en het Brugs Food Lab willen met dit project bewustmaking creëren bij een groot publiek, kosten besparen voor deze zorginstellingen en uitstoot van broeikasgassen (gelinkt aan het gederfde voedsel) verminderen.

Deelnemende zorginstellingen zijn: AZ St. Jan , AZ St. Lucas, Campus Het Anker van het Begeleidingscentrum Spermalie en Rudderstove (centrale keuken OCMW Brugge).

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!