Proevertjes en animatie tijdens de feestelijke boerenmarkt op nieuwe locatie in Tielt

Op de foto zien we de marktkramers en het Boerenmarktcomité. © Foto Nele
Redactie KW

De boerenmarkt die wekelijks op zaterdagnamiddag plaatsvindt, viert feest op zaterdag 29 september. De marktkramers willen de klanten bedanken voor het vertrouwen en ieder kraam serveert iets lekkers.

“De boerenmarkt is intussen een wekelijkse traditie geworden”, verduidelijkt Christophe Desmet van het Boerenmarktcomité. “Wij staan al 30 jaar wekelijks garant voor verse streekproducten aan eerlijke prijzen. Het idee om een boerenmarkt op te richten kwam er in het jaar 1980 door een paar landbouwers. In plaats van elk apart op de hoeve een thuisverkoop te starten, hebben ze de krachten gebundeld en de boerenmarkt opgericht. Die vindt wekelijks plaats op zaterdagnamiddag. Dat is een pluspunt. Veel gezinnen vinden tijdens de week geen tijd om boodschappen te doen en door de versheid van producten kan men een voorraad groenten en fruit voor een hele week inslaan. Daarnaast is het een sociaal gebeuren.”

Breed gamma producten

Het aanbod op de markt is door de jaren heen heel divers geworden. “De landbouwers bieden een breed gamma producten aan. We kunnen wekelijks rekenen op een 18-tal vaste kramen met daarnaast nog een vijftal seizoensgebonden kramen zoals aardbeien, asperges en grondwitloof. Nieuw dit jaar is een kraam met escargots met verse kant-en-klaar gemaakte hapjes. De bakker die gezond brood verkoopt, is ook nieuw.”

“Door de versheid van producten kan men een voorraad groenten en fruit voor een hele week inslaan”

“Momenteel zijn we echter nog op zoek naar iemand die gedroogde vruchten en noten wil verkopen op onze markt. De interesse van de klant is breder geworden en gezonde voeding wordt hoog in het vaandel gedragen. We willen niet enkel ouderen, maar ook jonge mensen aantrekken om inkopen te doen op de boerenmarkt.”

Verrassingsacts

Op zaterdag 29 september van 14 tot 17 uur wordt de boerenmarkt een speciale feestmarkt. Aan ieder kraam worden er proevertjes uitgedeeld en er is heel wat animatie. Er zullen ponyritjes gehouden worden, de verrassingsacts zorgen voor ambiance en de kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel.

Nieuwe locatie

“Met deze feestmarkt willen we onze vaste klanten bedanken voor hun vertrouwen. Het wordt een unieke gelegenheid om de boerenmarkt voor te stellen aan het ruimer publiek en zo nieuwe klanten te lokken. Een belangrijk iets is dat de feestmarkt plaatsvindt in de Tramstraat tegenover het Vredesplein. Dat is een nieuwe proeflocatie en in de toekomst zien we dan wel waar de markt verder opgesteld zal worden”, besluit Christophe Desmet.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier