Prizma Middenschool Lendelede wint opnieuw Xiu-wedstrijd

23/10/17 om 17:00 - Bijgewerkt om 19:05

Prizma Middenschool Lendelede heeft opnieuw de Xiu-wedstrijd gewonnen. Die vrijwilligersorganisatie zet zich in voor de zichtbaarheid van de jeugd in het verkeer. Donderdag komt Tom De Cock van MNM langs.

Prizma Middenschool Lendelede wint opnieuw Xiu-wedstrijd

De reusachtige fluospin sierde de voorbije dagen het dorpsplein van Lendelede. © GF

Prizma Middenschool Lendelede is niet aan haar proefstuk toe. Elk jaar neemt de school deel aan de ondertussen bekende Xiu-wedstrijd.

Xiu is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de zichtbaarheid van de jeugd in het verkeer. Prizma Lendelede sleepte de voorbije jaren al de publieksprijs voor het ontwerpen van een hesje én de vakjuryprijs voor hun rap en videoclip in de wacht.

Prizma Middenschool Lendelede wint opnieuw Xiu-wedstrijd

© GF

Dit jaar was 'the challenge' wel een hele grote uitdaging. "Ontwerp een groots fluo-kunstwerk", klonk de opdracht. Mevrouw Dupont, de leerkracht plastische opvoeding, ging met twee klassen de uitdaging aan. Naar het kunstwerk Maman van Louise Bourgois, dat je kan vinden in het Guggenheimmuseum in Bilbao, ontwierpen ze samen en eigen 'PRIZMAMA'. "Deze reusachtige houten fluoroze spin sierde de laatste dagen het dorpsplein van Lendelede, een plek waar 550 leerlingen voorbij wandelen en fietsen. De spin wil alle leerlingen en buurtbewoners, die voorgesteld worden door de kleine spinnetjes, maximaal beschermen", klinkt het bij de school.

"Een vakjury met onder andere Vlaams minister Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) koos uit de vele inzendingen opnieuw voor onze kleine, maar actieve Lendeleedse school. De leerlingen winnen donderdag een live-uitzending met Tom De Cock van MNM en een fluo-party met frietjes."

De leerlingen, leerkrachten en directie zijn erg trots. "Het stopt immers niet bij de wedstrijd. Er zijn verschillende acties rond veiligheid en daarmee gaan we uiteraard verder."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!