Prinses Anne bezoekt Ieper en Poperinge

11/11/17 om 12:34 - Bijgewerkt op 12/11/17 om 14:36

Hare Koninklijke Hoogheid de Princess Royal, prinses Anne van Groot-Brittannië bezocht op Wapenstilstand enkele historische plaatsen in Ieper en Poperinge.

Prinses Anne bezoekt Ieper en Poperinge

Talbot House was in het bezit van de Poperingse familie Coevoet. © EF

Talbot House in Poperinge

Zaterdagmorgen om 9.40 uur stipt kwamen prinses Anne en admiraal Laurence aan in Talbot House in Poperinge. Talbot House is een 18de-eeuws woonhuis dat in het bezit was van de Poperingse familie Coevoet. Op 11 december 1915 kreeg het huis een totaal andere functie. In het midden van de Eerste Wereldoorlog openden twee Britse legeraalmoezeniers, Philip 'Tubby' Clayton en Neville Talbot, er Talbot House een ontspanningsoord voor Engelse soldaten. Hare Koninklijke Hoogheid de Princess Royal, prinses Anne van Groot-Brittannië, werd er ontvangen door onder andere Jan Louwagie, de secretaris van Talbot House die later werd gehuldigd.

War Graves Commission in Ieper

Nadat Prinses Anne een bezoek had gebracht aan Tyne Cot Cemetery werd ze terug verwelkomd in Ieper in de werkplaatsen van de War Graves Commision. Ze bezocht de diverse werkplaatsen zoals de houtbewerker, de smid, de schilder en de steenkapper en maakte tijd voor een korte babbel met die mensen, waarna ze ook nog de administratieve mensen een handdruk gaf en enkele woordjes wisselde.

Prinses Ann bezocht de werkplaatsen.

Prinses Ann bezocht de werkplaatsen. © EF

Bedford House Cemetery in Zillebeke

Als laatste stond Bedford House Cemetery op het programma. Het is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste- en Tweede Wereldoorlog, gelegen in de Belgische plaats Zillebeke bij Ieper. De begraafplaats werd ontworpen door Wilfred Von Berg en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. De Prinses had speciale aandacht voor enkele graven die ze van dichtbij ging bekijken. Daarna groette ze de mensen die het kerkhof dagdagelijks onderhouden.

Prinses Anne tijdens haar bezoek aan Bedford Cemetery.

Prinses Anne tijdens haar bezoek aan Bedford Cemetery. © EF

(EF/foto EF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!