Prins Carnaval Zwevezele 2018 is Wolfie 1 met Frederic Wolfcarius en roosje Haike Duyvejonck

Frederic Wolfcarius en roosje Haike Duyvejonck. © Nele
Redactie KW

Zaterdagnacht werd omstreeks 00.45 uur duidelijk wie de eervolle titel van Prins Carnaval 2018 op zijn naam mocht schrijven.

De gemeente zag er kleurrijk uit en twee kleuren overmeesterenden het straatbeeld: oranje en blauw. Twee teams namen het tegen elkaar op om verkozen te worden tot Prins Carnaval 2018. Oranje was voor Andy 1 (Andy Soenens en roosje Dymphna Meeuws en blauw was voor Wolfie 1 (Frederic Wolfcarius en Haike Duyvejonck). De feesttent was indrukwekkend mooi versierd en vele feestvierders gingen uit de bol. In de feesttent kreeg de blauwe kleur een meerderheid en het oranje kamp keek vol spanning toe.

Rond middernacht werden de twee kandidaten elk met hun roosje op het podium geroepen. Je kon de spanning en de twijfel van hun gezichten aflezen. In totaal brachten 2.241 mensen hun stem uit. De meerderheid van de aanwezigen plaatse een bolletje naast de naam van Wolfie 1. Wolfie 1 en roosje Haike werden verkozen tot Prins Carnaval 2018. Zij behaalden 1.398 stemmen en Andy 1 behaalde 835 stemmen.

“Na een deugddoende, korte campagne ben ik superblij dat ik Prins Carnaval ben. Wij hadden dan ook een machtig team achter ons staan. Toch had ik deze overwinning echt niet verwacht. Mijn tegenkandidaat is een zeer bekend persoon en behaalde in het verleden al meerdere keren de overwinning.”

Andy 1 en zijn roosje waren teleurgesteld. “Bij een wedstrijd zijn er altijd verliezers en een winnaar. Ik ben blij voor Frederic dat hij gewonnen heeft”, aldus Andy. “Ik ben de mensen die ons steunden en voor ons stemden enorm dankbaar. Nu voel ik mij wat verdrietig, maar dat gaat wel over”, vertelt roosje Dymphna. “Het is carnaval en bij carnaval moeten we vrolijk zijn en feest vieren.”

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier