Priesteropleiding verdwijnt uit Grootseminarie in Brugge

21/11/17 om 13:15 - Bijgewerkt om 13:14

De Brugse priesteropleiding verhuist grotendeels naar Leuven, het Grootseminarie blijft wel opleidings- en vormingshuis.

Priesteropleiding verdwijnt uit Grootseminarie in Brugge

© Getty Images/iStockphoto

Bisschop Lode Aerts heeft samen met zijn beleidsploeg en in overleg met het professorenkorps van het Grootseminarie en de Belgische bisschoppenconferentie de beslissing genomen om voor de priesteropleiding nauwer samen te werken met het Johannes XXIII-seminarie in Leuven. Dit betekent dat vanaf 1 september 2018 de Brugse seminaristen les zullen volgen aan het Johannes XXIII-seminarie te Leuven en er tijdens de week zullen verblijven.

Dit seminarie van het aartsbisdom is nu al de plaats waar priesterkandidaten van de andere Vlaamse bisdommen een groot deel van hun opleiding volgen.

Het Grootseminarie van Brugge blijft voor verschillende doelgroepen het opleidings- en vormingshuis van het bisdom Brugge. Het is belangrijk dat de Brugse seminaristen het eigen bisdom goed leren kennen en er volop in thuiskomen. Daarom zullen ze op regelmatige tijdstippen vormingsprogramma's in Brugge volgen. Ze zullen ook tijdens de weekends en vakanties engagementen in het eigen bisdom opnemen. En de studenten van het pastorale jaar zullen in het bisdom Brugge hun stages doen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!