Priester Elie Missant, oud-leraar Sint-Amandscollege, overleden

Redactie KW

Priester Elie Missant is vorige week donderdagmorgen op 92-jarige leeftijd overleden in wzc Sint-Vincentius aan de Houtmarkt.

Met hem verliest het Sint-Amandscollege in drie weken tijd vier oud-leraars. Op 29 december overleed eerst oud-priester-leraar en oud-directeur Laurent Willaert en twee dagen later Carlos De Leersnijder, oud-directeur van de Sint-Amandsmiddenschool. Op 4 januari overleed dan prof. Marcel Quaghebeur, emeritus hoogleraar aan de KU Leuven, die zijn loopbaan begon als leraar aan het Sint-Amandscollege.

Elie Missant was in Kortrijk geboren maar kort daarna verhuisden zijn ouders naar Tielt waar hij zijn jeugd doorbracht. Hij was de oudste van zeven kinderen. Twee zussen en een broer zijn nog in leven. Hij behoorde tot de retorica 1945 van het Tieltse Sint-Jozefscollege. Hij trok naar het Grootseminarie in Brugge en werd 1951 tot priester gewijd. Vanaf januari 1953 was hij 31 jaar lang leraar aan het Sint-Amandscollege in Kortrijk. Hij onderwees onder meer Grieks, Latijn en biologie. Hij was bekend als een kleurrijk figuur, die graag grapjes maakte en ook wel eens verstrooid was.

Na zijn pensionering in 1984 bleef Elie Missant in Kortrijk. Hij was er hulppriester op de Onze-Lieve-Vrouwparochie tot 2009, de laatste jaren binnen de parochiefederatie Kortrijk-Groeninge. Hij bleef eerst nog op het college wonen en verhuisde dan naar Pieter de Cockelaerestraat. Daarna verbleef hij in de Groeningestraat in wzc Sint-Vincentius. Met dit rusthuis verhuisde hij dan naar de Houtmarkt, waar hij overleden is.

De uitvaartdienst vindt plaats op donderdag 25 januari om 10u.30 in de O.L.Vrouwekerk in Kortrijk.

(NOM)