Prestigieuze feestlocatie Swaenenburg in Oostrozebeke klaar om weer te blinken

De vier dames die Swaenenburg een nieuwe toekomst geven met v.l.n.r. Natascha Van Rauwaert, Marie Mortier, Julie Ferrant en Zoë Bardoel. (foto CLY) © (foto CLY)
Redactie KW

Na jaren zonder echte feestlocatie, kunnen de Oostrozebekenaren binnenkort weer terecht in Swaenenburg. Rik Vandecasteele, de nieuwe eigenaar van de mooie site, wil jonge mensen de kans geven zich er te ontplooien. Natascha Van Rauwaert, Marie Mortier, Julie Ferrant en Zoë Bardoel laten die kans niet onbenut. “De locatie én de sfeer moeten goed zitten”, klinkt het.

Voor babyborrels, huwelijken of jubilea moeten Oostrozebekenaren vaak uitwijken. In de gemeente is er immers geen echte locatie, tot frustratie van de lokale Unizo-afdeling. Aan mooie panden ontbreekt het Oostrozebeke niet, maar niemand lijkt echt de stap om een feestzaal uit te baten te durven zetten. De Bistro aan de kerk lijkt een poging waard, maar vooral de schitterende site-Swaenenburg spreekt tot de verbeelding. Carine Meulebrouck en Johan Mullebrouck legden zich na een sterke start met de feestzaal en het restaurant al snel toe op hun wijnverkoop en dus bleef het aantal feesten in Swaenenburg beperkt. Na tal van pogingen zijn ze er nu toch in geslaagd het adembenemende pand aan de man te brengen. Rik Vandecasteele, de nieuwe eigenaar, belooft dat Swaenenburg weer uitzicht heeft op een mooie toekomst.

Uitdaging

“Kijk, ik ben gepensioneerd, maar ik ben niet iemand die in zijn luie zetel kan blijven zitten en gewoon toekijkt”, vertelt Rik, die in Swaenenburg vooral een uitdaging ziet. “Ik was in het verleden vlees- en veehandelaar en dat ondernemersbloed kruipt nog steeds waar het niet gaan kan. Ik wil met een nieuw bedrijf opnieuw een belangrijke rol spelen in de maatschappij en was al langer op zoek naar een gepaste locatie om iets mee te doen. Plots kreeg ik Swaenenburg in het vizier. Zelf ben ik ook van Oostrozebeke en ik was hier vroeger wel al eens komen eten. Maar toen ik hier heel recent binnenstapte en het pand écht bekeek, zag ik pas welke mogelijkheden hier liggen. Ik was verliefd.” Rik plant op de site twee bedrijfjes te vestigen. In de kelder komt Filet Pur, een onderneming die hij opstartte in Pittem, maar nood heeft aan meer ruimte. Op het gelijkvloers wordt Swaenenburg een hotel met restaurant. “Het is de bedoeling om jonge, geëngageerde mensen een project te laten realiseren. Een project dat gestoeld is op degelijkheid en kwaliteit, tegen democratische prijzen. Julie Ferrant, Natascha Van Rauwaert, Zoë Bardoel en Marie Martier gaan de uitdaging aan. Vier vrouwen – allemaal dertigers – met goesting én horeca-ervaring”, prijst Rik. “Naar mijn gevoel hebben ze een grote kans op slagen.”

Traiteur

Julie Ferrant neemt als manager de dagelijkse leiding op zich. “Het is de bedoeling om Swaenenburg opnieuw leven in te blazen, een ziel te geven. De site moet weer blinken. Het moet hier opnieuw aangenaam vertoeven worden, in een buitengewone sfeer”, vertelt ze. “Wij gaan er met ons team alvast alles aan doen om ervoor te zorgen dat de klant zich hier helemaal relaxed en lekker voelt.”

Volgende vrijdag, 1 februari opent Swaenenburg officieel de deuren. “Op vrijdagavond kan je hier met z’n tweetjes genieten van onze specialiteit, de côte à l’os met een flesje wijn erbij. In het restaurant zelf is er plaats voor 72 personen. En uiteraard bieden we de feestzaal ook aan voor familiefeesten, babyborrels, verjaardagen, maar ook openbare verkopen en zelfs rouwmaaltijden”, aldus Julie nog. “We voorzien ook een traiteurdienst voor feestelijkheden thuis.” Julie, Natasha, Zoë en Marie kijken alvast uit naar de zomer. “Het terras en de omgeving zullen dan pas echt tot hun recht komen. De locatie én de sfeer moeten goed zitten. En dan komen klanten vanzelf graag terug.”

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier