Poperinge koopt site Vroonhof volledig aan

29/06/18 om 16:00 - Bijgewerkt op 28/06/18 om 10:53

De plannen voor de Vroonhofsite zijn drastisch veranderd. Het gemeenschapsonderwijs is niet langer van plan om een nieuwe school te bouwen op het Vroonhof, maar wel aan het Rekhof. Daardoor kan het stadsbestuur de volledige Vroonhofsite aankopen.

De Vroonhofsite is een van de grootste investeringsprojecten van het stadsbestuur voor de komende jaren. Al op 29 april 2010 sloten het gemeenschapsonderwijs en de stad Poperinge een samenwerkingsovereenkomst. Dat resulteerde in een masterplan dat werd goedgekeurd in de gemeenteraad van 4 juni 2012. Daardoor kon de stad op 1 september 2016 al een deel van de Vroonhofsite aankopen. "Het ging om zowat 60 procent van de volledige Vroonhofsite die we kochten voor 1,25 miljoen euro", legt burgemeester Christof Dejaegher uit. "Vervolgens schreven we een studieopdracht uit voor het openbaar domein en totaalvisie op de stadsgebouwen, maar dat was geen succes." Slechts één studiebureau diende een offerte in en dan nog na de deadline. Daardoo...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!